Palingbeek Nieuws

Palingbeek vs. Ieper Open II – Ford Devos & Dewanckel Ieper

01 September 2017
Op vrijdag 1 september werd het tweede luik van de ontmoeting Palingbeek vs. Ieper open afgewerkt dankzij Christophe Devos van Ford Devos & Dewanckel uit Ieper. De Palingbeek moest er zijn voorsprong van de eerste wedstrijd verdedigen. Aan het aantal inschrijvingen was al te zien dat dit hoogstwaarschijnlijk niet zou lukken. Met amper 10 Palingbekenaren die voor de eerste keer op Ieper open speelden was de kans klein dat er goede scores geproduceerd zouden worden (alle 10 tellen dus mee voor het klassement).

En dat was ook zo. Waar we op de Palingbeek een voorsprong hadden van 22 punten, moesten we op Ieper Open de duimen leggen met een verschil van meer dan 60 punten. De wisselbeker staat dus voor een jaar op Ieper Open.

En het moet gezegd. De vooroordelen tegenover Ieper Open zijn niet altijd terecht. Een technisch parcours op smalle maar mooi groene quasi perfecte fairways en kleine maar goed pakkende greens waren een aangename verrassing voor de nieuwelingen. Dat er kort op mekaar gespeeld wordt en dat je nu en dan eens ‘For’ hoort is maar meer dan normaal. Ongevallen waren er in ieder geval niet.

Sponsor Christophe Devos van Ford Devos & Dewanckel gaf in ieder geval aan het tweeluik volgend jaar opnieuw te sponsoren. Ik verwacht dat we minstens met het dubbele aantal op Ieper Open aantreden.

Luc Mus
Men’s Captain.