Palingbeek Nieuws

Mens' Day Beaphar - Van Nielandt

05 October 2017
Men’s day Beaphar – Van Nielandt – 5 oktober 2017

Het is een traditie: de laatste men’s wedstrijd van het zomerseizoen is deze gesponsord door Didier Van Nielandt. Reeds voor de !!! 21ste keer !!! is hij sponsor. Fenomenaal! Op de prijsuitreiking kreeg hij dan ook het applaus en de merites die hij verdient.

Sportief gezien was het door de weersomstandigheden niet echt een hoogvlieger. De harde windstoten en de regen maakten dat het moeilijk spelen was. Niettemin was in de flights veel plezier te noteren.

In de eerste categorie was de eerste van de vele mooie prijzen voor Francis Blomme, op de voet gevolgd door Luc Defrijn en Bart De Backer. De laatste werd derde door een betere last 9 dan Johan Hemkens.

In de tweede categorie stond er geen maat op Julien Depaepe die 34 punten samenspeelde. Marc Hauspy haalde de tweede prijs binnen door een betere last 9 van Maurits Van Steen. Beiden behaalden 31 punten.

In de derde categorie mocht David Pecceu de hoofdprijs in ontvangst nemen met een score van 35 punten. Jean-Pierre Vandenborre was tevreden met de tweede plaats en Luc Travers kaapte de derde prijs weg voor de neus van Willy Vaernewyck door een betere retour.

Bij de 9-holes mochten we de beste score van de dag noteren voor Rik Baekelandt die zo maar eventjes 22 punten bij mekaar speelde en zijn handicap van 54 naar 50 ziet zakken. Raymond Stockman werd tweede en Marc Delesie derde.

Onze gulle sponsor zorgde nog voor prijzen voor een nearest op hole 6 en een learest op hole 16.

De nearest op 6 ging naar Georges Vercruysse die de bal op 2m26 legde, niemand die hem kon verbeteren. Voor de learest op 16 werd meer gevochten, door een leesfout die achteraf werd rechtgetrokken. Willy Vaernewyck speelde de bal met zijn tweede slag tot op 1m45 van de pin, wat verkeerdelijk gelezen werd als 11,45. Proficiat Willy.

Na het uitdelen van de birdy-ballen zorgde de open bar nog voor ambiance en bleven 12 mannen voor de lekkere maaltijd klaar gemaakt door het sympathieke barkoppel Camille en Laurent.

En nu veel trainen in de winter om volgend zomerseizoen de pannen van het dak te spelen!