Palingbeek Nieuws

Men's Kalender 2018

03 January 2018
Beste Men,

 

Eerst en vooral mijn beste wensen voor een gezond en vreugdevol 2018 met een geweldig golfseizoen vol plezier en goede prestaties.

 

Om dit laatste te kunnen bereiken probeerde ik een toffe kalender samen te stellen met een aantal nieuwigheden.

  1. Zo worden de 7 Twilights in een nieuw kleedje gestoken. In 2018 worden ze opnieuw op vrijdag georganiseerd maar starten we allen samen met een gunshot om 18.00u. Spelers uit categorie 3 en de 9-holers spelen op de front nine terwijl de spelers uit categorie 1 en 2 nemen de back nine voor hun rekening. De Twilights worden non-qualifying met uitzondering voor de 9 holers. Wedstrijden op 4 mei (Sportmagazine), 1 juni (Anziplast), 8 juni (Tezauro), 6 juli (B.I.C. Carpets), 13 juli (George Mackechnie), 10 augustus (Brouwerij Omer Vanderghinste) en finale op 31 augustus (FVC verzekeringen, Schilderwerken Lode Lefevre en dakwerken Ollivier Castelain)
  2. De ladies openingswedstrijd gesponsord door Bo Brush en Falconbrush wordt opengetrokken naar de men en gaat door op 13 april!
  3. De tweedaagse wordt in 2018 een vijfdaagse van 14 tem. 18 september. We trekken naar Bulgarije waar max. 24 mannen 3 terreinen (Lighthouse, Blacksearama en Thracien Cliffs) spelen waarvan de laatste 2 bij de mooiste golfterreinen van Europa worden gerekend. Voor snelle beslissers: er zijn maar 2 plaatsen meer vrij (info hier).
  4. Er is een nieuwe ontmoeting: Mont Garni komt op 26 juli naar de Palingbeek. Het is de bedoeling dat dit ook een jaarlijkse traditie wordt waarbij het ene jaar thuis wordt gespeeld en het volgende jaar op verplaatsing.

 

De ontmoetingen zijn bijna allemaal op verplaatsing. We spelen in 2018 in Oudenaarde (27 april), Ter Hille (13 juni), Oostende (27 juni) en Oostburg (27 september). Daarnaast wordt de vorig jaar opgestarte dubbele ontmoeting met Ieper Open verdergezet (15 juni in Ieper Open en 5 juli in de Palingbeek) dankzij garage Ford Devos & Dewanckel.

 

Wat zeker niet mag ontbreken is de verrassingsreis op 20 juli waar Jef en Jean-Pierre ons weer ergens in binnen- of buitenland zullen droppen.

 

In 2018 zijn het ook de men die de ladies mogen inviteren op 24 augustus. Zoek alvast een partner!

 

De klassieke Men’s days prijken natuurlijk ook op de agenda. Op 17 mei is er de Invitational door JP Allemeersch en Jef Ostyn, Volvo Novabil inviteert ons op 21 juni, op 30 augustus (nog onder voorbehoud) zal Opel Bariseau-Mottrie ons verrassen en Didier Van Nielandt (Beaphar – Van Nielandt) sluit het seizoen af op 4 oktober.

 

Een hele boterham… En om deze lijst succesvol te kunnen afwerken moet men zich natuurlijk voorbereiden. Ook daaraan werd gedacht. Er zijn 3 clinics onder leiding van George Mackechnie:

  • Zat. 6 januari: Long game: Het verschil tussen hybrides, fairway woods en Driver
  • Zat. 17 februari: Short game: Kort spel gemakkelijk gemaakt
  • Zat. 31 maart: Putting: hoe oefenen om te komen tot succesvol putten Ik zie er naar uit om jullie op deze activiteiten te ontmoeten.

 

Vriendelijke groeten,

Luc Mus