Hole 9 – par 4

“>
Na de relatief gemakkelijke hole 8 komt nu één van de grootste beproevingen van de hele baan. De rechterkant van de fairway biedt de beste weg naar de green, maar deze zone is bewaakt door een grote bunker en afgelijnd met een bijna ondoordringbaar bos.

De minder avontuurlijke speler zal pogen gebruik te maken van de ruimte aan de linkerkant, maar hier kan de afstand bedrieglijk zijn en hardslaanders moeten ervoor zorgen dat zij niet buiten de fairway geraken. Spelers met een hoge handicap krijgen het advies hun tweede shot kort te houden, juist voor de rechterkant van de green. Zij moeten er wel voor opletten (vooral bij goed weer) dat de van links naar rechts lopende helling hun bal niet in de waterhindernissen doet belanden. Bij elke approach over de linker green bunker moet je op je hoede zijn voor de steile helling achter deze hindernis. Deze heeft reeds menig balletje over de green gejaagd.

Als je de vaardigheid – of het geluk – hebt op de putting surface te blijven, dan zal je geconfronteerd worden met één van de meest subtiele uitdagingen die de Palingbeek te bieden heeft. Al bij al, a real tester!

PAR: 4 Stroke index: 3