Palingbeek Nieuws

Interclub senioren heren

25 September 2018
Op 13/9 hadden wij het genoegen van onze dichtste golf-buur nl Ieper Open te mogen partij geven op het terrein Witbos (Herentals).

s'Morgens vroeg uit de veren om de files rond Antwerpen te vermijden en met niet al te veel vertraging konden wij onze wedstrijd starten om 11.00 uur.

Xavier D'Hulst had nog een afspraak op de rechtbank van Antwerpen en we hebben hem in de laatste flight geplaatst samen met André Gauquie. Hopelijk had Xavier meer geluk op de rechtbank dan op de golf, want hij en André verloren de partij.

Onze nieuwe senior Gino Goethals mocht het terrein op aan de zijde van onze captain George Johan en hij haalde meteen zijn eerste overwinning binnen.

Onze tweede flight André Van Caster en Erik Vermeulen had blijkbaar niet goed opgelet in de lessen van J.P. D. waardoor Ieper Open ten onrechte een punt wint op de elfde hole en waardoor ze ook hun partij verliezen op de 18de Hole.

In plaats van te winnen met 2-1 verliezen we de partij met 1-2.

 

Op 19/9 op la Bruyére speelden we tegen Westgolf. We kregen versterking van Johan Hemkes, en het was nodig ook, want onze tegenstander had op het wedstrijdblad Hcp. 10.8 achter zijn naam staan. Na drie holes stonden we dan ook 3 down, maar de 2 Johans zijn van een speciaal ras en snoepten beetje per beetje de achterstand weg om te winnen op hole 17 met 2 up.

De 2de ploeg Erik Vermeulen en André Gauquie deed wat ze moesten doen en wonnen op hole 16.

In de laatste flight kon Gino Goethals samen met Xavier D'Hulst zijn prachtoverwinning van de vorige wedstrijd niet herhalen en verloor.

 

De 3de wedstijd op 25/9 terug op la Bruyére was voor de ganse poule belangrijk, we hadden allen één wedstrijd gewonnen en één verloren. De wedstrijd tegen Damme was dan ook zeer spannend.

Filip d'Argent kwam onze ploeg versterken en samen met Gino Goethals was het niet mogelijk het 1ste puntje binnen te halen.

De 2de flight Erik Vermeulen en Pol Hiergens moesten ook de wet van de sterkste ondergaan en verloren op de 17de hole.

In de laatste flight had Johan Hemkes een begenadigde dag, na vier holes stonden we 4 up dankzij 3 birdies en 1 par van Johan.

De Johans maakten het af op hole 14.

 

Gelukkig had Ieper Open gewonnen van Westgolf, en doordat wij in de rechtstreeks confrontatie gewonnen hadden van Westgolf blijven we in divisie V en zakt Westgolf naar divisie VI, Damme stijgt naar divisie IV.

 

Was de ontvangst niet goed in la Bruyére: geen wedstijdblad, geen starter, geen marshal zelfs geen koffie, al de rest was formidabel, het terrein, het weer , de vriendschap, spanning en veel inzet. Dank aan al onze spelers.

George Johan