Palingbeek Nieuws

Verrassingsuitstap Men

18 July 2019
Wie zou durven stellen dat vrouwen liever verrast worden dan mannen, hebben het verkeerd voor. Maar liefst 54 mannen, hetzij een bus vol, verzamelden op 18 juli aan ‘Den Oesterput’ in Wevelgem om zich – naar jaarlijkse traditie – door Jef en Jean Pierre te laten leiden naar een onbekende bestemming om een partijtje golf te spelen.

Alleen Erlend had Royal Portrush als mogelijke bestemming ingevuld, doch hij was vergeten dat The Open die dag begon. De bus met uitgelaten Palingbeekmannen draaide de autosnelweg op, richting Mons, zodat ikzelf ook Ieper Open op mijn briefje mocht schrappen.

De bestemming bleek Golf de Mormal te zijn, een terrein tussen Valenciennes en Maubeuge, waar de appels niet ver van de bomen vallen. Het weer was goed, de sfeer was goed. De scores waren prima. Alleen Jean Pierre Vandenborre had liever tussen de pruimenbomen gespeeld. Wie kan hem dat kwalijk nemen. Maar, het is tenslotte een mensday.

Hun perfecte timing getrouw, ontvingen Jef en JP ons ’s avonds voor een diner in Den Oesterput. Waarom deze locatie aldus wordt genoemd, mag Joost weten. Wat er ook van weze, er werden geen oesters geserveerd gezien er geen ‘FL’ in de maand juli staat.

De prizegiving was dit jaar wel uitzonderlijk. Naast de traditionele prijzen voor the nearest en the learest, waren er maar liefst zeven prijzen per categorie ! Jef en JP hebben dus minder moeite dan de regering om sponsors te vinden.

Het enthousiasme van onze Jef kent werkelijk geen grenzen. Of toch wel. In het gedrum van de fans, ging Jef languit op de grond. Meegereisde geneesheer-golfers schoten meteen te hulp om de eerste zorgen toe te dienen. Alleen Johan Mattelaer stond werkloos toe te kijken. Jef had zich immers ‘enkel’ bezeerd aan neus en hand en Johan’s specialiteiten situeren zich nu eenmaal lager. Ondergetekende heeft zijn interventie ook beperkt tot het afgeven van zijn kaartje.

Het was een heerlijke dag. Jef en JP hebben beloofd ons volgend jaar opnieuw te verrassen. Wij juichen dit toe en kijken er nu al naar uit om ons vanaf 2 september in te schrijven via i-golf tussen 9.00 uur en 9.01 uur. Kwestie van er zeker bij te zijn…

 

Luc Lambert