Palingbeek Nieuws

Ezelscup

02 November 2019
Tijdens het weekend schoof een Atlantische depressie over ons land en werd het erg wisselvallig met periodes van regen en buien. Het ging stevig waaien en de temperaturen zetten tijdens het weekend nog een stapje terug.

Met deze weersverwachting begonnen we aan de Ezelscup. Het microklimaat rond de Palingbeek veegde deze onheilspellende voorspelling al snel van de kaart en zorgde voor opklaringen en ja hoor soms zelfs een straaltje zon.

Het initiatief voor de Ezelscup werd genomen door de vertegenwoordiging van Kuurnenaren in de Palingbeek. De inwoners van Kuurne hebben namelijk de niet zo prettige bijnaam of spotnaam "Ezels", maar voor vindingrijke en vrolijke feestvierders als Kuurnenaren werd deze titel een reden om vanaf nu jaarlijks een Ezelscup te organiseren. En dat die blij gemutste “Ezels” feestvierders zijn hebben we zaterdag ook gemerkt. De sfeer zat er onmiddellijk in en we kregen het bezoek van de belangrijkste inwoner van Kuurne nl. Soupapke en zijn Angèle. ’t Is te zeggen Soupapke koos voor een nieuwere versie van zijn Angèle…

We weten nu allen vanwaar die naam Ezels komt en de Kuurnenaren trakteerden ons op een heuse prijzentafel met o.a. Ezelsbier, Ezelspaté, Ezelsoren, ultrasone cleaner, kunstboeken, accessoires voor dames, allemaal afkomstig van de organiserende middenstanders.

Er werd zowaar een Ezel van de dag gekroond. Marc ging dit jaar met de Ezelskroon lopen. Wie het volgend jaar wordt…tja benieuwd.

Wil je er volgend jaar ook bij zijn? Geef dan een reden op waarom je met Kuurne verbonden bent en dan maak je ook kans om uitgenodigd te worden. Had je een oud lief uit Kuurne, passeer je veel door Kuurne, ga je veel shoppen in Kuurne of deed je zaken met Kuurne…allemaal redenen om te mogen deelnemen aan deze Ezelscup.

 

Bedankt Lien en co…het was super!

Jean-François en Lieve Monserez