Palingbeek Nieuws

Men’s ontmoeting Ter Hille – Palingbeek

13 June 2018
In tijden dat de Belgen zich als één man achter één ploeg scharen voor het WK voetbal is toch verwonderlijk dat het clubgevoel om een wisselbeker te verdedigen teloor gaat. Zo was ik ontgoocheld dat ik maar met 10 man naar Ter Hille mocht vertrekken om de wisselbeker te proberen heroveren. Daar stopte het echter niet. Toen ik er aankwam en een babbeltje sloeg in het secretariaat met ons allergekende Chantal moest blijken dat van de 10 mannen er nog vier hadden afgebeld. Met 6 man dus tegen 26 Koksijdenaren, een ongelijke strijd.

Tegen Ieper Open zijn we toch met 15, hopelijk belt er niemand af de dag zelf. Voor de wedstrijd in Oostende zijn er ook nog maar 7 personen ingeschreven. Ik verwacht toch enigszins er met 15 mannen er de strijd te kunnen aangaan.

In ieder geval toch bedankt aan de 6 mannen die de kleuren van de Palingbeek verdedigden in Ter Hille: David Pecceu, Marc Busschaert, Lieven Daem, Frank Charle, Julien Depaepe en ondergetekende.

En het moet gezegd: de wind in Ter Hille was matig en rond 16u was de wind zelfs gaan liggen. Een ideaal golfweertje dus. Het terrein lag er prachtig bij maar de rough was er ongenadig en de greens supersnel. David Pecceu liet het niet aan zijn hart komen en scoorde zo maar eventjes 41 punten en nam de learest voor zijn rekening. De andere mannen van de Palingbeek speelden matig en geraakten niet boven de 30 punten.

Vooraf hadden de captains afgesproken om de gemiddelde score te namen van de beste 80% per ploeg. Gezien we maar met 6 waren werd van beide teams de gemiddelde score van alle deelnemers genomen. We moesten nipt de duimen leggen met een gemiddelde van 28,16 tegen 28,56 voor Ter Hille. De wisselbeker blijft dus nog een jaartje in Koksijde.

Volgende wedstrijden

Intussen kunnen jullie nog inschrijven voor de Men’s day aangeboden door Volvo Novabil (Mike Byttebier) op donderdag 21 juni (momenteel reeds 41 inschrijvingen).

Op 27 juni trekken we naar Royal Ostend Golf Club voor ons jaarlijkse Men’s treffen. Vorig jaar stuurde Oostende haar kat naar de Palingbeek. Aan ons te bewijzen dat we beter gestructureerd zijn.

Op 5 juli krijgen we Ieper Open op bezoek. We verloren vorig jaar de wisselbeker. Een ideaal moment om deze terug te pakken!

Op 20 juli is er de verrassingsreis. Er zijn maar enkel plaatsjes meer vrij voor de vlugge beslissers! Vergeet niet het verschuldigde bedrag van €125 over te maken op BE 17 4696 1289 2121 van Jean Pierre Allemeersch. Het aantal deelnemers is beperkt tot 50 met max. hcp 36 en vanaf 25 jaar ( zeker ook vermelden als je ’n buggy wenst te reserveren).

En dan zijn er nog de Twilights op 6 juli, 13 juli, 10 augustus met de grote finale op 31 augustus. De eclectic uitslag kan je raadplegen ad valvas in het clubhuis.