Golfer invites non-golfer

Gepubliceerd: 22/07/2022

 

 

De dames van ons secretariaat hebben zeker en vast interesse in de golfsport. Ann en Tine golfen al maar ook Sabine en Cleo zijn gedreven. Nadat Cleo in april een golfinitiatie had gevolgd is het nu de buurt aan Sabine. Sabine mocht mee als non-golfer op 21 juli tijdens Golfer invites non-golfer.  Sabine vertelt graag over hoe zij het ervaren heeft:

Op de nationale feestdag kreeg ik plots een fijn cadeau, namelijk te mogen deelnemen aan golfer invites non-golfer.

De invité van Maigret kon niet aanwezig zijn, en ze vroeg of er iemand anders kon deelnemen.

Na enkele telefoontjes over mogelijke andere kandidaten, verscheen de synchroniciteit, en bleek dat ik mocht meedoen 😊 😊 😊

Enkele minuten later ‘vloog’ ik  naar Golf Palingbeek en net op tijd kwam ik hier aan om 14u…

Het werd een speciale aangelegenheid met veel volk, we werden wat ‘wegwijs’ gemaakt door Tine,  en daarna startten we op hole 7 …  van de  back nine, dus … dat werd even lopen als een jong  veulen naar hole 16 😉

Na enige reorganisatie, mochten we eventjes later  eindelijk golfen ! De golfers de lange slagen, en wij non-golfers konden putten op de green !

Na wat stress door ‘de verhuis van front naar back’, hervond ik daarna helemaal mijn rust.

Mijn collega ‘non-golfer’  Vincent toonde me het goede voorbeeld en deed het meestal in 2 slagen.

 

Ikzelf begon er ook aan en na 2-3 slagen belandde het witte kleine balletje in de hole. Hoera, ik ben aan het golfen !

Na het nader kennis maken met de andere spelers in mijn flight en na enkele leuke uitwisselingen,  had ik bij enkele holes echter wat meer tijd nodig  om de witte geletterdheid op zijn plaats in de hole te krijgen.

Gelukkig verhoogde ik nadien opnieuw mijn concentratie en uiteindelijk  was ik  tevreden met mijn eerste ervaring in het putten sedert meer dan 7 jaar.

Een leuk spel, prachtige natuur, en supersympathieke mensen om mee te spelen. Dank aan Maigret, Jan en Vincent en aan Golf Palingbeek natuurlijk.

Rond 17u30 mochten we nog even de lange slagen proberen, en dat was helemaal nieuw voor mij.

Laat ons zeggen, daar heb ik eventjes van geproefd, maar het proeven van een drankje, gaf bij mij uiteindelijk toch de doorslag 😉

 

Kortom, deze mooie golfervaring werd afgesloten met een gezellig samenzijn in de bar.

 

Sabine Cuvelier

 

” 21 juli, een vaste dag in de agenda bij de golfers in de Palingbeek. Een goed gevulde dag waarop golfers, non-golfers kunnen uitnodigen om eens te voelen hoe het eraan toe gaat op het golfterrein. Negen holes met alles erop en eraan. Met als afsluiting, een prijsuitreiking in het prachtige clubhuis.”

Henri Hauspy (kleinzoon van Harolda en Marc)