Ecologie en milieu

Golfclub de Palingbeek werkt sinds zijn ontstaan met een adviescomité waarin o.a. Milieuraad Ieper, stad Ieper, Provincie West Vlaanderen en het Vlaams Gewest vertegenwoordigd zijn en waarin de ecologische belangen afgewogen worden tegenover de golftechnische. Leonard Guillierme is voorzitter van dit comité en we hebben sinds jaar en dag een goede samenwerking met deze actoren. 

Onder het toeziend oog van dit adviescomité werden al verschillende initiatieven genomen om de natuurwaarde op het terrein te verhogen, om er maar enkele op te noemen; het roughbeheer, de inzaai van bloemenweides, het plaatsen van nestkasten voor torenvalken e.a., het plaatsen van de Herdenkingsbomen voor WO I …. 

Golfclub de Palingbeek behaalde in 2014 Het milieulabel van de VVG, Milieuwegwijs. Meer info over de ecogolfclubs van de VVG vind je hier. We hopen in de toekomst ook het internationale GEOlabel te behalen.

Golfclub de Palingbeek kreeg in januari 2016 de Groene Pluim van de Milieuraad Ieper. De Groene Pluim is een symbolische prijs voor een duurzaam initiatief in Ieper en werd uitgereikt in de categorieën individuele personen, verenigingen en bedrijven. De Palingbeek werd laureaat in de categorie ‘bedrijf’. 

 

Krist Calmeyn, hoofdgreenkeeper