Palingbeek Nieuws

Nieuwe strafgebieden: rode paaltjes

02 May 2019
Vanaf 1 januari 2019 werden de golfregels grondig hervormd. De regels werden herschreven in een duidelijkere taal en zorgen ervoor dat het spel sneller vooruit gaat. Daarom hebben wij het volgende aangepast:

Volgende zones worden gemarkeerd met rode paaltjes (strafgebied):

  • Het bos links van hole 2
  • Het bos rechts van hole 9
  • Op hole 15 komt er een strafgebied links  van de FW (bos+beek+vijver)


Wat mag en wat mag niet?

Vooraf:

 
Om een golfregel toe te passen moet je ZEKERHEID hebben. Als de bal "misschien, waarschijnlijk, eventueel, enz…" in een strafgebied ligt, heeft de speler geen zekerheid en mag hij de regel van het strafgebied NIET toepassen. Indien er geen zekerheid is, moet je terug naar je vorige slag.De bal ligt met zekerheid in het strafgebied:


 
Je mag de bal spelen zoals hij ligt, zonder straf. Hierbij mag je losse natuurlijke voorwerpen verwijderen en de club op de grond plaatsen.

Met één strafslag droppen (in het algemeen gebied) binnen de twee clublengtes van het punt waar de bal het strafgebied binnenging. Dus NIET waar de bal ligt!

Met één strafslag terug naar de vorige slag.

Met één strafslag op de lijn (binnen het uitwijkgebied) tussen de plaats waar de bal het strafgebied binnenging en de vlag, recht achteruit. De bal moet dan wel in het algemeen gebied gedropt worden. Deze optie zal onmogelijk zijn op hole 2 & 9.

BELANGRIJK. Wat mag er NIET als de bal IN het strafgebied ligt:


 
Een provisionele bal spelen.

De bal onspeelbaar verklaren en de regels van onspeelbare bal toepassen.

Uitwijken voor een vast obstakel.

Uitwijken voor abnormale terreinomstandigheden (tijdelijk water, gat van een dier, enz...)

 

De rulescommissie