Palingbeek Nieuws

Jager bestrijdt overlast konijnen

19 January 2018
Het voorbije jaar hadden we behoorlijk last van schade door konijnen op enkele tees en fairways. Ook de bunkers zijn een geliefkoosd doelwit om hun graafspieren te trainen.

In het najaar was er zelfs veel schade op de greens. Daarom heeft de club beslist om de konijnenpopulatie onder controle te houden.

Uitzonderlijk zal het terrein deze winter enkele voormiddagen gesloten zijn voor de jacht met het geweer. Voor uw eigen veiligheid moeten we met aandrang vragen dat u zich vergewist of het terrein al dan niet open is, en in ieder geval de beslissing hierover strikt te respecteren.Verder is het mogelijk dat je af en toe Donovan Dujardin (zie foto) tegen het lijf loopt, die het jaar rond zal instaan voor de bestrijding van konijnen met fret of roofvogel. Hij is tevens professioneel verantwoordelijk voor bird control op de luchthaven van Oostende en woont in Zonnebeke. 

De bestrijding is wettelijk geregeld via het gewone jachtrecht en bijzondere bejaging (bestrijding in geval van schade) en beperkt zich tot de konijnen.