STARTERSCLUB

De startersclub is een organisatie van onze golfclub die alle startende leden wil samenbrengen zodat ze elkaar leren kennen en ze goed geïntegreerd worden in het clubleven en de golfsport.

Wie start, en daarbij op hcp 54 wordt gezet, wordt voortaan uitgenodigd om een “Golf- & Club-introductie Sessie” bij te wonen, die zeer regelmatig op zaterdagvoormiddag wordt georganiseerd. Daarin wordt elke starter wegwijs gemaakt in de basics van de golfsport en in de werking van onze club. Aansluitend wordt een korte rondleiding in en rond het clubhuis gegeven.

In het S2G-pakket zijn vouchers voorzien, waarmee privé- en groepslessen kunnen gevolgd worden. Daarnaast kan er vrij geoefend worden in de driving range, op de putting green, op de short game area en op de Compact Course. Om te kunnen deelnemen aan wedstrijden op de Compact Course moet een starter eerst hcp 53 halen, en dat kan door aan volgende voorwaarden te voldoen :

  1. Een praktijkles over de Rules bijwonen
  2. Minstens 1 uur privéles volgen bij onze coaches Jan of Ruben
  3. Een groepsles (1.5 u) over golfskills bijwonen, onder leiding van een initiator

 

Door het spelen van 1 of meerdere “goeie” wedstrijden op de Compact Course zakt dan de handicap onder 53, en vanaf dat moment kan de theorieles over de Rules bijgewoond worden. Zodra de handicap onder 49 is gezakt, moet nog een examen afgelegd worden over de Rules, en is de starter klaar om zijn of haar traject verder te zetten op de Championship Course. Daar kan dan aan 9-holes wedstrijden worden deelgenomen om de handicap verder richting 36 te laten zakken.

Voor meer detailinformatie (bijvoorbeeld over hoe je al het bovenstaande praktisch kan regelen) kan je altijd terecht bij onze Starterscaptain Lieve De Nolf – Claeys, bij één van onze vele startersbegeleiders of in het secretariaat.

We organiseren een startersclub op elke dinsdagavond en/of zaterdagnamiddag vanaf april t.e.m. half oktober.

We raden iedereen aan steeds aanwezig te zijn op alle activiteiten van de startersclub. Dit is de beste manier om op een aangename en interessante wijze te starten met de golfsport en de andere leden te leren kennen.

Alle starters en begeleiders zijn van harte welkom!

 

Data: zie de kalender in BE-golf!

Vragen of info? Mail naar onze Starterscaptain Lieve De Nolf – Claeys: starters@golfpalingbeek.be