STARTERSCLUB

De startersclub is een organisatie van onze golfclub die alle startende leden wil samenbrengen zodat ze elkaar leren kennen en ze goed geïntegreerd worden in het clubleven en de golfsport.

Als starter verloopt u traject volgens de volgende stappen:

  1. Inschrijven als een Start 2 Golfer of nieuw lid.
  2. Individuele en/of groepslessen, trainingsperiode (driving range, chipping & putting area, compact course), zelftests via BE-golf over theorie en praktijk – je krijgt HCP 54
  3. Volgen van de Theorieles Rules (drie uur uitleg van de rules en de te volgen “Route 36” via powerpoint en op het terrein )
  4. Volgen van een Praktijkles Rules olv een begeleider.
  5. Volgen van min 2 x 1/2u privéles bij een pro => behalen van HCP 53
  6. Toelating om wedstrijden te spelen op de Compact Course. Bij elke wedstrijd (Zondag, Ladies, Juniors, Youngsters) is er steeds een wedstrijd op de Compact Course + op dinsdag of zaterdag een extra starterswedstrijd. Behalen van goede scores zorgen dat je kan dalen tot HCP 49.
  7. Eens je HCP 49 hebt bereikt, moet je het Examen: Rulestest hcp 49 af te leggen, pas daarna krijgt u de toelating om op de Championship Course te spelen en aan 9 holes wedstrijden deel te nemen.
  8. Behaal je HCP 36 dan moet je enkel nog het Examen Rulestest hcp 36 afleggen om officieel uw Route 36 te beëindigen.

We organiseren een startersclub op elke dinsdagavond en/of zaterdagnamiddag vanaf april t.e.m. half oktober.

We raden iedereen aan steeds aanwezig te zijn op alle activiteiten van de startersclub. Dit is de beste manier om op een aangename en interessante wijze te starten met de golfsport en de andere leden te leren kennen.

Alle starters en begeleiders van harte welkom!

Data theorielessen en rulestesten: zie onze kalender in BE Golf.

Lieve De Nolf
Verantwoordelijke startersclub

[email protected]