Interclub Senioren Heren II

Gepubliceerd: 09/07/2024

 

 

De interclub senioren werd dit jaar terug georganiseerd volgens de vernieuwde formule van vorig jaar met 2 nationale divisies (die in september spelen) en regionale zones die spelen in mei – juni. Zo kwamen wij uit in de zone West- en Oost-Vlaanderen en moesten wij onze 3 matchen spelen in Ieper open en Royal Oostende. Dank zij deze nieuwe formule is de competitie veel toegankelijker voor de  nog jonge(?) en professioneel actieve senioren zodat we zonder al te veel moeite een sterk team van 10 spelers konden samenstellen met handicaps tussen 13,9 en 19,1.

Geïnspireerd door Vlaamse en Amerikaanse politiekers spelen we onder een Latijns motto: Puer cordi semper (altijd jong van hart) aangevuld met de strijdkreet MPBGA (Make PalingBeek Great Again).

 

Wedstrijd 1 – 28 mei – tegen Westgolf (Ieper Open): 3/0 gewonnen

Met de captain in China was Michel Van der Beken de captain a.i. die zich voortreffelijk van deze taak gekweten heeft met slechts 1 klein foutje: vergeten van een foto van het team te nemen.

Het team (Didier Plouvin, Jean Pierre Claerbout, Dieter Vandecasteele, Michel Van der Beken, Gino Goethals, Erik Vermeulen) speelde op het natte terrein en in de regen Westgolf naar huis met 3-0.

Na de wedstrijd werden de dorstigen gelaafd en konden we genieten van een speciale promotie van Vlaams stoofvlees aan 14€ zodat de kassa ongehavend uit de ontmoeting kwam.

Wedstrijd 2 – 5 juni – tegen Waregem: 2/1 gewonnen

Gesterkt door de vorige vlotte overwinning waren we vast beraden om onze plaats in de play-offs van september veilig te stellen door een 2e overwinning. We zijn er in geslaagd dank zij een overwinning op hole 22! Ook zagen we de favoriet Ter Hille onverwachts verliezen van Westgolf zodat we nu al zeker waren van een plaats in de play-offs van september.

Uiteraard kon de vreugde niet op en met veel plezier droegen we onze overwinning op aan Sint Bernardus.

 

Wedstrijd 3 – 11 juni – tegen Ter Hille (Royal Oostende): 3/0 verloren

We treden aan tegen een sterk Ter Hille team met handicaps tussen 12,5 en 15 dat zich voorgenomen had om het verlies tegen Westgolf goed te maken en te tonen dat zij en niet de Palingbeek de echte kampioenen waren. We verliezen met 3/0 weliswaar met 2 wedstrijden die slechts beslecht worden op de 18 en 19.

Na de wedstrijd verbroederen we met spijs en drank met de sympathieke ploeg van Ter Hille en proberen we om een antwoord te geven op de uitdagingen van de meeste golfclubs met minder sponsors, minder wedstrijddeelnemers, hoge greenfees voor ontmoetingen, jeugdwerking, enz…

We hadden een schitterende ploeg met enthousiaste, gedreven, sportieve, gedisciplineerde en vriendschappelijke spelers en we zijn vast besloten om MPBGA verder te zetten in de play-offs van september!

 

 

Patrick De Keyzer