Korte Handleiding Toptracer.

Als je op start duwt kan je inloggen via de QR code als je de Toptracer App geïnstalleerd hebt op jouw gsm (Play now) of als Play as guest als je de app (nog) niet hebt.

Het voordeel van de app is dat die al jouw gegevens opslaat zodat je de evolutie in jouw golfspel kan volgen. Je kan via de app ook strijden om een plaats in de ranglijst van jouw club voor verschillende uitdagingen. Zie onderaan meer over de Toptracer Range App.

Op het scherm verschijnt nu het hoofdmenu en kan je een keuze maken tussen verschillende onderdelen.

Hieronder een samenvatting van de mogelijkheden:
• Warm up: Verbeter je vaardigheden aan de hand van alle beschikbare statistieken.
Dit is ideaal als je wat slagen wil doen voor je op terrein gaat. Je hoeft geen vlag (richting) in te stellen.

• Virtual golf: Speel virtueel op bekende golfbanen over de hele wereld. Je kan dit spel eventueel ook met twee tegen elkaar spelen.

Selecteer jouw baan, selecteer welke holes je wilt spelen, vul handicap, formule en afslagplaats in en golfen maar. Je scorekaart wordt automatisch bijgehouden. Let wel: putten lukt hier natuurlijk niet en wordt vervangen door een approachslag naar een zelf gekozen vlag op de practice. Hoe dichter bij de vlag, hoe meer kans op een lagere score.
(De eerste 2 banen; St. Andrews & Pebble Beach zijn enkel te spelen als je bent geregistreerd via de qr-code)

• Approach challenge: Je krijgt 9 ballen om zo dicht mogelijk bij de vlag te komen. Hoe verder van de vlag, hoe meer strafpunten. Probeer zo min mogelijk strafpunten te krijgen om te winnen.

• Closest to pin: Probeer in één slag zo dicht mogelijk bij de hole te komen. Is jouw swing accuraat? Hier kan gekozen worden tussen verschillende holes met verschillende afstanden.

• Go Fish: Hét leukste spel voor kinderen. Probeer zoveel mogelijk punten te verzamelen door in 1 van de 3 ‘haaienzones’ te landen. Via een legende kan je de ligging van de zones bepalen en zo ook op de kortere slagen gericht trainen
• Toptracer 30:

Je krijgt 30 verschillende shots voorgeschoteld, die jouw volledige golfspel testen en je krijgt strafpunten bij het minder goed uitvoeren ervan. Bedoeling is om zo laag mogelijk te eindigen. Toptracer organiseert regelmatig een challenge. Wij berichten alle leden hierover. Het spel is onderverdeeld in slagen met de driver (afslagen) en approach shots. Van beide krijg je te zien wat voor handicap je hebt & uiteraard krijg je dan ook jouw handicap van de 30 slagen.

 • My practice: Houd per club alle statistieken en scores bij. Je selecteert jouw club en kan alle gegevens aflezen. Carry, afstand, snelheid, hoogte enz. Deze gegevens worden bewaard in de app.
  Zie ook deze handleiding online: https://youtu.be/RZ6SxVbftEc
 • Driving Challenge: Dit is hetzelfde principe als de approach challenge. Je slaat opnieuw 9 ballen, maar dit keer is het van op de afslagplaats dat je probeert om zo ver mogelijk en op de fairway te landen. In de rough, bunker, water, achter een boom krijg je telkens strafslagen.
 • Long Drive: Probeer zo ver mogelijk te slaan in de zone. Indien je teveel naar rechts/links slaat zal de slag niet meetellen.
 • Points game: Verzamel punten door zo dicht mogelijk bij de targets te komen. Haal jij de meeste punten binnen?

 

Toptracer app

Download de Toptracer Range app in de Google Play Store of Apple Store:

 • Hou je eigen scores bij en volg je verbeteringen.
  Als je de gegevens per club op je gsm wil bijhouden of je alle data wilt van de slagen nog eens bekijken dan zal je dit moeten doen in de optie “My Practice”.

Bij ‘Warm Up’ zal enkel de data verschijnen van je laatst geregistreerde slag. Hier is geen samenvatting van terug te vinden.

 • Neem het op tegen alle Toptracer spelers wereldwijd en vergelijk scores.
 • Neem deel aan onze Toptracer competities en maak kans op mooie prijzen. Indien dit wordt georganiseerd, wordt dit medegedeeld aan alle leden.

Voor nog meer gedetailleerde informatie ga naar de website van Toptracer:

https://toptracer.com/