Afsluitende wedstrijd Ladies

Gepubliceerd: 30/10/2022

 

 

Op donderdag 13 oktober was het weer prijs! (Bijna) altijd prijs op de laatste Ladies’ wedstrijd van het seizoen, want die wordt gesponsord door Mi-Agency, m.a.w. door Marianne Impens, reisorganisator en lid van onze club.

We waren met 86 ingeschreven en bezetten het hele terrein. De shotgun was om 12u met aan elke afslag een flight voor 18 holes en een flight voor 9 holes. Van een enthousiasme gesproken.

Marianne opende haar valies met enveloppen en deelde naar hartenlust uit: uitstappen, verwenweekends, verre reizen (van Kortrijk naar Nederland, Athene, zelfs New York ! …) Daarna trakteerde ze nog met een verzorgde receptie.

Na de prijsuitreiking was het tijd om afscheid te nemen van onze Captain, de alomgeprezen Nathalie.

Gedurende 2 jaar leidde ze de Ladies met een fluwelen handschoen én een beminnelijke glimlach. Ze organiseerde de wedstrijden, maakte de flights, zorgde voor uitstappen, zoals de 2-daagse, de wintercup, legde contact met de vele sponsors, stelde ze voor, zat in de sportieve commissie. Haar schriftjes met to do-lijsten bracht ze overal mee. Behalve haar toewijding voor de werking, was ook haar zorgzaamheid naar ons toe opmerkelijk. Ze steunde ons waar nodig, ze luisterde naar onze verzuchtingen, ze zocht naar oplossingen, en … niet alleen op golf-vlak.

Dat deze opdracht heel veel tijd innam, zullen Patrick en haar 2 dochters Amélie en Pauline geweten hebben. Ze zullen haar heel veel gemist hebben. Wat een mooi gebaar was dat toen Nathalie een ruiker bloemen kreeg van haar dochters. Een teken van trots (wat heeft ons mama dat goed gedaan!) en van blijdschap (we hebben haar opnieuw bij ons!).

En toen was het tijd voor Kris, onze nieuwe Captain, goed gekend in onze club omwille van haar passage als Captain van de Juniors. Ook is zij al twee keer op een rij, samen met haar zoon Clément, winnaar van de Flandrien Matchplay-wedstrijd. Een golfster van formaat, van ijzeren concentratie en doorzettingsvermogen. Daarnaast staat Kris altijd klaar voor een grap en een grol. Work hard, play hard. Dat we met Kris opnieuw een fantastische Captain zullen hebben, staat nu al vast.

Toen mochten we aan tafel. Alles was tot in de puntjes verzorgd: prachtig gedekte tafels, lekkere vol-au-vent met krokante sla en frietjes, chocoladen pralinetjes om te scannen (voor een mooi filmpje door een drone bij de vorige wedstrijd opgenomen) en te eten (en niet andersom) én een grote verjaardagstaart.

Daarna kwam de verrassingsact! En wat een act! Een goochelaar, Koen Bossuyt, wist ons te betoveren met kaarten, sjaaltjes, water (of wijn?), … en daarbij kreeg hij de lieftallige assistentie van o.a. Roodkapje Chantal en Bond-girl Trees. Het was bij momenten hilarisch!

Ondertussen hadden de Past Captains in hun archieven gesnuisterd en dat had heel wat foto’s opgeleverd. Op een groot scherm werden die de hele avond geprojecteerd. Mooie herinneringen aan 30-jaar Ladies Palingbeek. Ook deze avond hoort thuis in het rijtje.
Na een laatste toost op de vriendschap vertrokken we huiswaarts. Een aantal dames vonden nog een mandje kweeperen bij hun auto.
Het schijnt dat dit heel bevorderend is voor het golfspel! (hcp 10,6 is het mogelijke resultaat) Dat belooft voor volgend seizoen!

Hilde Vanpeteghem-De Staercke