Clubkampioenschap 2023

Gepubliceerd: 29/05/2023

 

 

Clubkampioenschap 18H (senioren dames en heren) en 36H (junioren en volwassenen dames en heren) 18 mei 2023.

Donderdag 18 mei 2023, 6u30 in de ochtend. De Palingbeek straalt absolute rust uit, met het getjirp van de volgeltjes, de frisse dauw op het gras en de verse ochtendlucht. De eerste voorzichtige zonnestralen verschijnen vanachter de prachtige Kemmelberg. Een stille wenk dat het weleens een speciale dag zou kunnen worden. En dat werd het ook want die dag zouden we gaan strijden voor het clubkampioenschap om te zien wie er de beste speler zou zijn van de dag. Altijd heel erg spannend.

Er waren 3 categoriëen, de grote jongens die 2 keer de 18 holes trotseren, de junioren die uiteraard niet kunnen onderdoen voor de volwassenen en de senioren die 18 holes eigenlijk al meer dan voldoende vinden maar daarom niet minder sportief of enthousiast zijn. We waren met 54 spelers die alles op alles zouden zetten om de titel te veroveren of die van vorig jaar te behouden. Het terrein lag er prachtig bij, de greens waren zeer snel, het gras zeer groen en de bunkers waren nog nooit zo mooi gerakeld. Alles was in gereedheid gebracht om serieuze prestaties neer te zetten. Sommigen hadden misschien wat last van de smalle fairways en de eeuwige ontembare rough. Wat mij betreft hadden sommigen misschien die dag beter een grote zeis meegenomen om het gras wat weg te maaien zodat ze hun bal beter uit de rough zouden kunnen slaan, maar dat kan natuurlijk niet want zoals iedereen uiteraard weet mag je slechts 14 clubs in de zak hebben en met de zeis zou dat natuurlijk geleid hebben tot prompte diskwalificatie. Regels zijn nu eenmaal regels en daar wordt nu eenmaal streng over gewaakt,  zeker op een clubkampioenschap.

De eerste flights vertrokken al om 7u30 en de verschillende teams werden gemengd opgesteld volgens handicap van laag naar hoog. Dit jaar hebben we een experiment gelanceerd en met succes. We lieten de snioren niet starten om 10u vanaf hole 1 maar rond de middag vanaf hole 10. Ondertussen waren de eerste flights van de 36 holes al weer binnen en konden na het eten van een slaatje kip of een serieuze spaghetti bolognaise, weer van start op hole 1 voor hun tweede ronde. De laatste flights van de 36 vertrokken dus op hole 1, terwijl een kwartier later de eerste senioren arriveerden van hole 9 op weg naar hole 1 zodat alles mooi aan elkaar aansloot. De reden hiervoor is simpel, we wilden dat ook de senioren konden meegenieten van deze mooie dag en de jonge gasten (tussen haakjes) ook zouden kunnen zien aankomen op de 18. Ons opzet was zeer geslaagd en er was veel volk, iedereen bleef op post. Er waren zelfs 24 mensen die zijn blijven eten achteraf, een unicum. De spanning was te snijden. Bij de 36 holes wedstrijd was er na 18 holes nog helemaal niets beslist. Bij de senioren heren waren na 9 holes Bart Neyrinck, Jo Hillewaert, Mark Driscart en Peter Wouters aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk won Bart nipt van Jo en Mark. De finale uitslag is als volgt:

 1. Bart Neyrinck    91 slagen
 2. Jo Hillewaert      92 slagen
 3. Mark Driscart      93 slagen

Bij de senioren dames was de strijd minder spannend. Al vrij vroeg zette Kathy Vandekerkhove de demarrage in en liet zo het peloton achter zich om met 11 slagen verschil tot clubkampioene bekroond te worden.

De finale uitslag bij de dames was dan ook als volgt:

 1. Vandekerkhove Kathy                                86 slagen
 2. Vandekerkhove Ann                                   97 slagen
 3. De Clerck-De Busschere Bernadette         98 slagen

Bij de 36 holes wedstrijd was de “Queen of Golf”, Virginie Dochy – Vanderheyde zoals gebruikelijk “out of bounds”, onbereikbaar voor de rest van de moedige dames die ook met hele mooie scores binnenkwamen.

De finale uitslag bij de dames 36 holes is:

 1. Virginie Dochy-Vanderheyde                     165 slagen
 2. Lien Devriese-Defoort                                189 slagen
 3. Tine Depaepe-Fournier                              193 slagen

Bij de heren was de spanning echt wel te snijden. De bal van Clément Vandenbroucke eindigde op hole 18, na 35 holes zowaar in het water via het bos. De tweede poging lukte wel, maar lag bij de bunker links.

Met een formidabel shot stuurde hij de bal richting de vlag en deze rolde zowaar in 1 keer in de hole. Een echte clubkampioen waardig. De verdedigende clubkampioen van vorig jaar, Gauthier Declercq keek ernaar en moest de duimen leggen voor al dat schoon vertoon. Misschien is Clément’s caddy en papa Mario wel het grote geheim achter dit talent?

De uiteindelijke scores lagen vast:

 1. Clément Vandenbroucke                                169 slagen
 2. Arnaud Mottrie                                                174 slagen
 3. Gauthier Declercq                                           176 slagen

En dan last but not least onze junioren. Niet minder dan 10 junioren namen deel aan de competitie. Charles Dochy, jawel, de zoon van dat andere grote talent, haalde het bij de junioren jongens van Victor Boxoen en Nicolas Beele.

De finale scores :

 1. Charles Dochy                                                  170 slagen
 2. Victor Boxoen                                                    182 slagen
 3. Nicolas Beele                                                    187 slagen

Bij de junioren meisjes won Elise Dochy, jawel, de dochter van…….

Tijdens de prijsuitreiking werden de trofeeën aan de winnaars overhandigd en werd iedereen getrakteerd op en welverdiend drankje. Proficiat aan alle deelnemers en op naar volgend jaar!

Met sportieve groet,

Philippe Vandekerkhove

Head Captain

 

Heren:

Clement Vandenbroucke

Dames:

Virginie Dochy – Vanderheyde

Seniors:

Kathy Vandekerkhove & Bart Neyrinck

Juniors:

Charles en Elise Dochy

 

Clubkampioenschap 18/05/2023 :