Clubkampioenschap 2024

Gepubliceerd: 31/05/2024

 

 

Op donderdag 9 mei vond het jaarlijkse clubkampioenschap plaats in onze club.

Het was een dag vol spanning, sportieve prestaties en kameraadschap, een speciale sfeer zoals je die enkel ziet op een clubkampioenschap.

De leden van de club verzamelden zich al vroeg in de ochtend, rond 7u00, enthousiast en klaar om te strijden voor de felbegeerde titel van clubkampioen.

Er waren niet minder dan 64 deelnemers, waarvan 34 senioren. Het weer speelde uitstekend mee, het was wat mistig in de ochtend, maar al vrij snel kwam de zon erdoor en een lichte bries zorgde voor de ideale golfomstandigheden. Het terrein had de voorbije maanden veel regen moeten verwerken, waardoor de omstandigheden uitdagend waren, en toch lag de baan er perfect bij, dankzij het fenomenale werk van onze greenkeepers onder leiding van Wim Vanoverberghe. De fairways en de rough werden maximaal gemaaid waar het kon en de greens werden extra gerold waardoor ze snel en uitdagend waren, net wat we nodig hebben voor een clubkampioenschap.

De wedstrijd begon om 7u30 ’s ochtends met de eerste groep (de laagste handicaps) die vanaf de eerste tee vertrok. Gedurende de hele dag volgden de groepen elkaar op, elk vastberaden om hun beste spel te laten zien en zichzelf te overtreffen.

Er waren verschillende categorieën waarin gestreden werd, waaronder de 36 holes, heren, dames en junioren. Ook de senioren waren talrijk van de partij en speelden 18 holes net na de middag.

De senioren startten op hole 10, zodat zij net konden aansluiten achter de tweede ronde van de 36 holes spelers. Op deze manier komt iedereen min of meer samen aan op de 9 en de 18 en kan iedereen de aankomst van de clubkampioen heren en dames live meemaken op hole 18. In elke categorie zagen we indrukwekkende slagen en tactische zetten. Zowel bij de heren als bij de dames was het dit jaar een nek-aan-nek race, waarbij Arnaud Mottrie het op hole 18 met 1 slag verschil nipt kon winnen van Benjamin Viaene, il faut le faire! Ook Baptiste Schrauwen verbaasde vriend en vijand door zijn topprestatie die dag.

Bij de dames dacht iedereen dat het een uitgemaakte zaak was, maar was dit ook dit jaar weer het geval? Wel, na 9 holes kwam Sandra Smeulders binnen met 4 slagen minder dan Virginie Vanderheyde en Emma Petrie. Was hier een Antwerpse stunt in de maak? Het bleek echter loos alarm en Sandra kon haar topniveau niet volhouden tot op het einde. Na de eerste ronde was de spanning er wel nog, maar na de tweede ronde ging het vooral tussen 3 dames, Virginie, Emma en Patricia Calliauw, die zichzelf Oma Patricia noemde tussen al dat jeugdig geweld. Châpeau voor haar dat ze het opneemt tegen de fine fleur van de Palingbeek, en dat geldt uiteraard ook voor onze Sandra. Uiteindelijk won Virginie Vanderheyde, ja who else, voor de 25ste keer het clubkampioenschap. Ik denk dat ze best een nieuwe kast besteld om al haar trofeeën in te bewaren. Proficiat Virginie, je behoort vanaf heden tot de groten der aarde. Respect!

Bij de senioren ook heel veel talent en respect met niemand minder dan onze Bernadette De Busschere die de eerste prijs wegkaapte, tja wie had dat zien aankomen? En dan uiteraard bij de heren, het grote talent en tevens onze Menscaptain Eric Crusiau die dit jaar bij de senioren clubkampioen werd.

De junioren toonden uiteraard eveneens heel veel talent. De jonge Charles Dochy maakte grote indruk met zijn vaste swing en vastberadenheid, tja de appel valt dus echt niet ver van de boom. Pauline De Nolf kaapte dan weer de beker weg bij de junioren meisjes. Proficiat aan allen.

Na afloop van de wedstrijd verzamelden alle deelnemers op het zonnige terras en werden de kampioenen gehuldigd onder het genot van een hapje en een drankje.

Als Captain wens ik uiteraard een aantal mensen te bedanken, de greenkeepers voor een prachtig terrein onder moeilijke omstandigheden, de horeca, het secretariaat voor het vele werk, de rules commissie met het uitzetten van de nodige palen en witte lijnen, het team van de spotters en de live scoring en uiteraard ook alle deelnemers voor hun tomeloze inzet.

Het werd nog een heel gezellige receptie met heel veel volk waarbij iedereen nog nagenoot van een geslaagde dag en alvast uitkeek naar de volgende editie.

Met dit clubkampioenschap heeft Golfclub De Palingbeek weer laten zien dat sportiviteit en amicaliteit hand in hand gaan. We kijken al uit naar volgend jaar.

Captain Philippe Vandekerkhove

 

Resultaten van het clubkampioenschap:

Heren (36 holes)

Arnaud Mottrie             165

Benjamin Viaene          166

Baptiste Schrauwen   169

 

Dames (36 holes)

Virginie Vanderheyde   171

Emma Petrie                                       176

Patricia Bariseau-Calliauw        180

 

Senioren heren (18 holes)

Eric Crusiau                     88

Peter Wouters               94 (44)

Patrick De Keyzer        94 (45)

 

Senioren dames (18 holes)

Bernadette De Clerck – De Busschere  96

Hilde De Keyzer – Brunin                          101

Ariane Vandezande – Mortier                105

 

Junioren heren (36 holes)

Charles Dochy              177

Victor Boxoen              181

 

Junioren dames (18 holes)

Pauline De Nolf            113