Digitale scorekaart

Gepubliceerd: 30/06/2022

 

 

Eerst en vooral willen we de mensen bedanken die hier al veelvoudig gebruik van hebben gemaakt! Toch merken we dat er nog een aantal vragen hierover zijn. Daarom herhalen we met alle plezier nogmaals het artikels dat we in de nieuwsbrief van maart hebben uitgestuurd:

Menig captain staat af en toe met rode kaken op het podium van een prijsuitreiking. Niet ten gevolge van een zonneslag (wat er ook wel kan bijkomen) maar wegens het declameren van verkeerde resultaten van een golfwedstrijd; waarna de verongelijkte al dan niet echt verongelijkt of eerder fatalistisch de captain moet corrigeren.

Dit is het gevolg van de drukte op het secretariaat op het moment dat de 18 holers en 9 holers tegelijk aankomen alsmede de greenfeespelers van na de wedstrijd en dan nog telefoons.

Het is zodoende bijna onmogelijk om alle resultaten foutloos in te brengen.

Menselijk falen zal altijd een factor blijven; maar het kan al beperkt worden door de scorekaart elektronisch in te geven via het BE-golf systeem. Dit systeem is even wennen maar eens ermee weg, gaat dit zeer vlot.

Tijdens de wedstrijd zelf vul je nog als marker op traditionele wijze de strokes in met pen, potlood, of griffel op de papieren kaart.

Na de wedstrijd ga je samen zitten bij een drankje (dit laatste is niet obligaat) en wordt de digitale kaart ingevuld. De marker gaat op zijn i-phone of smartphone naar BE-golf, vervolgens naar ‘scorekaart’ en geeft dan de strokes (niet de punten !) in via BE-golf. Bij een streep (of kruis) blijft het vakje open of je vult 9 in.

De marker bevestigt eerst én duidt aan of de speler al dan niet blijft voor Price Giving! Nadien valideert de speler op zijn i-phone of smartphone. Pas dan wordt de score doorgestuurd.

Dit alles neemt nauwelijks meer tijd in beslag dan voorheen en de kans op fouten is klein; als er een misser is, is het eigen schuld dikke bult.

Je kan alles nog eens geïllustreerd zien via een youtube filmpje van Golf Vlaanderen (invullen digitale scorekaart). In het begin is het wennen en wanneer het niet vlot of er is geen werkende i-phone of smartphone, kan je altijd nog je papieren scorekaart inleveren op het secretariaat.

Het secretariaat zal jou altijd bijstaan bij het invullen van jouw digitale score. Maar wist je ook dat je een afgedrukte handleiding in de bar of het secretariaat mag vragen om mee te nemen naar je tafel. Graag ontvangen we alle exemplaren achteraf terug.

Dirk Peeters