Fit For Golf

Gepubliceerd: 02/06/2024

 

 

Hoe goed ben jij voorbereid om op je best te presteren? Bij golf komt veel meer kijken dan alleen maar techniek. Om de beste resultaten te behalen op de golfbaan moet je fysiek en mentaal sterk zijn. Iets wat velen van ons zelden oefenen. Tot nu…

Samen met chiropractor Michaël Schotte hebben we 4 sessies georganiseerd waarin we jou ‘fit voor golf’ maakten.

 

Wat betekent ‘fit voor golf zijn’ nu precies? Dit betekent dat je lichaam mobiel, sterk en stabiel genoeg is om een efficiënte golfswing te hebben en dit voor een volledige ronde lang. Vaak houdt ons lichaam ons tegen om beter te presteren. In onze 4 sessies lag de focus onder andere op stabiliteit, evenwicht, souplesse, kracht en snelheid. Telkens werden testen uitgevoerd om te zien of je in één van deze onderdelen sterk of zwak was. Daarna werden oefeningen aangeleerd om deze vaardigheden te gaan trainen. Dit helpt je niet alleen op de golfbaan maar ook in het dagelijkse leven.

 

Onze eerste editie had 22 deelnemers die allemaal zeer enthousiast waren over de sessies. We zijn enorm blij met de respons. Iedereen vertelde ons veel bijgeleerd te hebben. Ze hebben allemaal hun werkpunten kunnen ontdekken waar ze nu ijverig mee aan de slag gaan. Velen slaan nu verder, stabieler en nog veel meer. Ben jij de volgende?

 

We zijn al bezig met het inplannen van een volgende editie. Deze zal op het einde van de zomer doorgaan (augustus-september) en daarna volgt mogelijks nog een editie in de wintermaanden. Tot dan!

 

Coach Ruben Rouseré en Michaël Schotte