Future Team training door George Mackechnie

Gepubliceerd: 25/04/2023

 

 

Putting training door George Mackechnie

Zaterdag 25/03/23

Zoals afgesproken geeft coach George, twee tot driemaal per jaar een training aan het junior – Future Team van onze club. Een clinic van George is altijd gericht op één thema, maar dan wel gedetailleerd en gefundeerd.

Het was buiig en winderig weer. Met een enthousiast groepje van 14 spelers koos George voor putting als thema van de dag.

Vooreerst een uitvoerige beschrijving van de grip met de nadruk op het belang van de bovenste hand. Dit vermijdt een rotatie van de voorarmen en polsen. Zo verhinder je dat de club face afwijkt van de loodrechte positie op de putting lijn.

Een tweede accent lag op de lichaamshouding.

Spreidstand op schouderbreedte, lichte buiging in knie- en heupgewricht met een correcte hoofdpositie waar het oog precies loodrecht boven de bal is. Lichaamsgewicht lichtjes verschuiven naar voorste voet, waardoor een ankerpunt ontstaat en je meer stabiliteit verkrijgt.

Een derde aandachtspunt was de balpositie.

De bal bevindt zich op één clubhoofd van de voorste voet en twee clubhoofden van de achterste voet!! Werk met line stick of een club shaft op bal hoogte.

Het magazine “IMPACT” editie 7 maart 2023 komt precies op tijd, want hierin vind je een uitgebreide reportage van George over deze drie BASIC punten van de putting.

Zoals elke goede training moet zijn, gaf George nog enkele speloefeningen waarin oplijnen, afstand en snelheid aan bod kwamen en waar de spelers van het Future Team zich konden mee uitleven.

Wat George sterk aanraadde aan onze spelers was VMP : vijf minuten putting ! Zeker te doen bij elke training of voorbereiding op een competitie om concentratie en focus op te drijven om zeker geen korte puts te missen.

Wat heb je hiervoor nodig :

  • Bal op afstand 1.5 m van de hole
  • Markeerpunt (tee op 3 cm) waar de bal moet liggen
  • Twee linesticks: een evenwijdig aan de putting lijn, een voor de voetpositie
  • Twee tees om een poortje te zetten op de putting lijn (20 cm van de bal)
  • Correcte grip toepassen

We zien met belangstelling uit naar de volgende clinic met onze clubcoach George.

Coach Future Team,

Julien