Juniorwerking en Future Team

Gepubliceerd: 28/05/2023

 

 

Future Team

In het voorjaar hebben alle spelers van het Future Team de jaarlijkse testbatterij afgelegd die een beeld geeft van hun fysiek profiel. Daarbij worden balans, coördinatie, lenigheid, explosieve kracht, krachtweerstand, buik- en armspieren en snelheid getest.

Al bij al zien we een positieve evolutie: 7 spelers scoren op alle tests beter dan vorig jaar, de rest presteert iets minder op 1 of 2 proeven.

De duurloop van 4.5 km met streeftijd 23’ voor de jongens en 28’ voor de meisjes, staat binnenkort op het programma.

Juniors van het Future Team op het Clubkampioenschap 2023

Wat ik als coach bijzonder waardeer, is dat er weer een groot aantal deelnames was van het Future Team aan het CLUBKAMPIOENSCHAP van Golfclub De Palingbeek op donderdag 18 mei. De sportieve inzet en de ambitie waren aanwezig bij onder andere Elise en Charles Dochy, Victor en Arthur Boxoen, Nicolas Beele, Victor Verscheure, Victor Claeys en onze nieuwste aanwinst Rafaël Schumann, in deze zware competitie over 36 holes.

9 van de 15 Future team junioren zijn ’s morgens tussen 7.30 en 9 uur gestart op de eerste 18 holes van het clubkampioenschap. Een competitie waar de spelers 18 holes in strokeplay spelen en indien ze de “cut” halen, beneden de 94 slagen in de eerste ronde, de tweede ronde mogen starten. Dit alles in gemengde flights met de beste mannelijke en vrouwelijke spelers van de club !

Met 5 haalden ze de streep na de eerste ronde: Elise en Charles Dochy, Victor Boxoen, Nicolas Beele en Rafaël Schumann.

Uiteindelijk eindigde Elise Dochy als clubkampioene bij de junior meisjes en werd haar broer Charles Dochy clubkampioen bij de junior jongens, proficiat !

De Ronde van Vlaanderen wedstrijd in Golf Palingbeek 

Dit betreft geen wielerkoers, maar wel een Junior competitie. Het is een tornooi tussen verschillende Vlaamse clubs die teams mogen afvaardigen voor 18 en 9 holes. Dit evenement heeft een rijke voorgeschiedenis gekend. Door samenwerking van juniorverantwoordelijken en juniorcaptains van Oudenaarde, Waregem en Palingbeek is dit initiatief dit jaar hernomen en startte de eerste manche op zaterdag 20 mei op onze club.

Elke club mag maximaal 12 spelers aanbieden in teams van twee spelers met een leuke spelformule: 4BBB wedstrijd over 18 en 9 holes. Alle junioren die aan de vereisten voor 9 holes of 18 holes voldoen, zijn welkom.

De 18 holes wedstrijd werd gewonnen door het team van Golf Oudenaarde, met een tweede plaats voor het team van Victor Verscheure – Romain Van Eygen , een derde plaats voor het team: Victor Boxoen – Victor Claeys  en vijf en zes voor Pauline De Nolf – Arthur Verscheure en Arthur Boxoen – Simon Descamps.

Op de 9 holes hadden we slechts 1 speler, nl. Alexis Vlieghe, in een gemengd team met Arnaud Vanderschueren (een junior uit Oudenaarde) en ze eindigden verdienstelijk vierde.

Deze competitie staat open voor alle junioren van de club! Ik hoop dat dit bij onze jeugd met hcp tot 49 wat dynamiek losweekt en we voor de tweede en derde manche meer spelers kunnen opstellen in de 9 holes competitie. Deelnemen is hier even belangrijk als winnen!

Wij kunnen herkansen op 17 juli in Waregem en op 16 september in de finale in Golf Oudenaarde.

Onze dynamische Juniorcaptain, met haar eerste officiële optreden, zorgde voor een leuke prijsuitreiking en “palullen” voor iedereen!

Coach Julien

 

Afsluitend woord van onze Juniorcaptain Martine bij de Ronde van Vlaanderen wedstrijd :

Op 20 mei waren wij “Golfclub De Palingbeek” als eerste aan de beurt om de Ronde Van Vlaanderen te mogen organiseren. In overleg met Oudenaarde en Waregem hebben we een wedstrijdformule uitgewerkt “4BBB “. Eten en drinken, bekers en medailles, alles was aanwezig voor een succesvolle dag.

30 super gemotiveerde juniors konden hun scorekaarten ophalen mits al een kleine verrassing. Eenmaal aan de tee werden vriendelijk handjes geschud met ondertussen de vastberadenheid om die match te winnen van hun tegenstrevers. Alles verliep heel vlotjes, de rules werden goed nageleefd en de resultaten waren navenant. Ook de captains van Oudenaarde en Waregem waren heel content en vol lof over ons mooi terrein.

Alleen maar blije gezichten dus en zeker bij de prijsuitreiking toen Oudenaarde met de eerste prijs ging lopen zowel voor de 18 holes als op de 9 holes. Tweede prijs (met zelfde score als Oudenaarde maar mindere “last nine”) op de 18 holes was voor Verscheure Victor en Van Eygen Romain, derde prijs voor Boxoen Victor en Claeys Victor, proficiat mannen, goed gedaan! Alexis Vlieghe als enige op de 9 holes om de “palingbeek” te verdedigen viel samen met zijn teamgenoot uit Oudenaarde net buiten de prijzen, proficiat!

Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan en een pannenkoek van Honoré mét frisdrankje was dan ook meer dan welkom. Gustaph met Because of You …. en de prijsuitreiking kon beginnen, ambiance was er zeker, alhoewel de juniors dat niet zo “cool“ vonden, zij gaan suggesties doen voor iets beters … jaja, dat zeggen ze.

Tijd om de baan te korten en huiswaarts te keren en ik kan zeggen alleen maar blije gezichten!

Dank aan alle medewerkers voor dit mooie initiatief!

Junior captain Martine