Future Team

Gepubliceerd: 30/06/2022

 

 

Update Future Team

Na de eerste helft van het seizoen stellen we vast dat alle maandelijkse trainingen olv. Mike en Jan zeer goed zijn verlopen met een praktisch volledige bezetting.

Het scannen van de fysieke conditie met de acht testen (balans, lenigheid, coördinatie, explosieve kracht, core stability en uithouding) is voorbij en we stellen vast dat de algemene conditie van onze spelers goed is met zelfs enkele positieve uitschieters op bepaalde domeinen. Meteen hebben we echter ook een zicht op de zwakke punten die zullen worden weggewerkt tijdens de wintertrainingen.

Na een evaluatie van de sportieve prestaties van de spelers , komen we tot volgende resultaten:

Deelname aan wedstrijden:

De juniorwedstrijden en de clubwedstrijden op zondag scoren het best,  bij 10 spelers noteren we tussen de 6 en 14 deelnames.

Bij de wedstrijden van Golf Vlaanderen en Koninklijke Belgische Golffederatie is de deelname met 5 spelers te laag. Bij deze wedstrijden met een meer officieel karakter en op een vreemd terrein is er nog te veel drempelvrees.

De ontmoetingen met Golf Oudenaarde en Golf De Brugse Vaart Oostburg, hadden een ruime bezetting en onze junioren scoorden er zeer goed.

Spijtig genoeg stellen we vast dat bij een viertal juniors de verwachte doelstellingen qua deelname niet bereikt worden. We zijn echter nog maar in de helft van het wedstrijdseizoen, en er kan bijgevolg nog veel bijgesteld worden.

Zeer positief is dat we op het Clubkampioenschap’ heren’ 6 junioren telden: Nathan Coeman, Antoine Goethals, Charles Dochy, Jérome Van Eygen, Victor Boxoen en Victor Verscheure.

Prima prestaties van de junioren van het Future Team tijdens de Zondagswedstrijd (26/06/2022) by Mercedes Vereenooghe : proficiat aan Charles en Elise Dochy, Boxoen Arthur en Victor. Ook verwelkomen we graag onze nieuwe aanwinst, namelijk de topper Nicolas Beele, die de FT trainingen vanaf nu zal bijwonen!

Aanpassing HCP:

De evolutie in HCP is positief, 14 spelers hebben nu een lagere handicap, 3 zijn gelijk gebleven. De grootste daling : Victor C. -5.8, Oscar V. en Victor V. met -4.2, Julien C. met -3.9 en Emile D. met – 3.7. Alle overige spelers daalden van -2 tot -0.3.

Tot slot even een blik op wat nog komen moet:

Begin Juli spelen Nathan en Antoine 2 ” Junior – Open” competites van KBGF, op de golfbanen Keerbergen en Rigenée, met voorafgaande verkenningsrondes.

11 juli: start eerste zomerstage (volgeboekt)

De Wisselbeker op 19 augustus tussen ploegen van Oudenaarde, Oostburg en Palingbeek,  met een Palingbeek-team van 8 leden: Charles, Antoine, Juliette, Victor C. Pauline, Victor B., Arthur B., Jérome Van Eygen. We verwelkomen graag nog enkele bijkomende spelers, iedereen welkom !

Op maandag 22 augustus hebben we de tweede zomerstage met op de eerste dag een wedstrijd van Golf Vlaanderen Kids U12 en U 14. Hiervoor zijn reeds enkele kandidaat deelnemers: Elise Dochy, Juliette Vandecasteele, Victor en Arthur Boxoen. In die stage zijn 9 Future Team leden ingeschreven, bijgevolg verwacht ik voor die wedstrijd nog enkele inschrijvingen meer. Wij beschikken over een busje om naar Golf Rinkven te rijden. We kunnen er een gezellige dag van maken !!

Coach Future Team

Julien Depaepe