Golfers Of The Year 2023

Gepubliceerd: 22/02/2024

 

 

Senior

Christine Verhaeghe

De senior van het jaar 2023 is een dame die zich reeds jarenlang onverdroten inzet voor de club.

Nadat ze vorig jaar de dood of minstens permanente incapaciteit onder ogen zag, is ze dit jaar wonderwel hersteld en heeft ze terug haar weg kunnen banen in de golfwereld.

Ze speelt nu weer bijna als vanouds en vooral haar mengeling van wilskracht en minzaamheid wekt algemene bewondering.

U weet reeds over wie we het hebben; niemand minder dan Christine Verhaeghe, aan wie we deze trofee van harte gunnen!

Seniorscaptain Dirk

Lady

Kathy Vandekerkhove

Een golfer of the year kiezen, in mijn geval lady of the year, is niet zo simpel. Er zijn veel kandidaten die, voor mij althans, deze trofee mogen meenemen.

Daarom heb ik 5 dames genomineerd en de deelnemende Ladies hun hulp ingeroepen om te stemmen zoals dit ook gebruikelijk is bij profvoetballer van het jaar.

De genomineerden zijn:

  • Patricia Bariseau – Caillauw
  • Eveline Claeys – Ceenaeme
  • Tine Depaepe – Fournier
  • Veerle Strobbe
  • Kathy Valcke – Vandekerkhove 

Kathy, Patricia en Tine zetten zich al jaren in voor de golf, nemen actief deel aan de Ladies, spelen interclub en blijven altijd eten, wat het groepsgevoel nog versterkt. Tine heeft een schitterende hcp (10) waar menig alleen maar van kan dromen. Aan Patricia en Kathy mogen we gerust proficiat zeggen want zij hebben beide als 60 plusser een single hcp behaald. Wie doet hen na?

Veerle en Eveline, beide enthousiaste dames die er staan als de Ladies spelen, helpende handen zijn en die een mooie hcp prestatie hebben behaald.

Het spreekt voor zich dat de stemming geheim blijft maar in alle eerlijkheid mag ik zeggen dat de stemmen niet zo ver uiteen lagen.

Maar zoals altijd, kan er maar 1 winnaar zijn en bij de dames was dit Kathy Valcke – Vandekerkhove.

Van harte gefeliciteerd!

Ladiescaptain Kris

Man

Alex Verscheure

De golfer van het jaar moet de geest van de Mensday weerspiegelen onder de vorm van kameraadschap, goed humeur, sportiviteit, trouwe fan en vooral leuke momenten willen delen met iedereen.

Alex Verscheuren straalt dit natuurlijk allemaal uit.

Menscaptain Eric

Youngster

Jean-Marc De Grande

Het is duidelijk dat Jean-Marc enorm gedreven is in de golfsport. Sinds hij lid is geworden is hij één van de meest actieve Youngsters. Tijdens de week is hij steeds aanwezig om zijn golfspel te verbeteren en dat vertaalt zich ook in de snelle continue daling in zijn handicap.

Naast actief deel te nemen aan alle wedstrijden en activiteiten steunt Jean-Marc de Palingbeek ook enorm. Met zijn beste vriend Louis Vandermarliere sponsort hij reeds 2 jaar een Youngster Wedstrijd waar alle Youngsters met een mooie receptie en prijzentafel gesoigneerd worden. Sinds dit jaar zetten ze ook samen hun schouders onder het bekende Matchplay toernooi in de Palingbeek.

Youngstercaptain Arnaud Mottrie

Junior

Pauline De Nolf

De beslissing werd gemaakt in overleg tussen de Juniorscaptain, de jeugdcommissie en de coaches met onder andere onderstaande argumentatie:

“Zeer gefocust meisje dat zeer veel gezakt is in het begin van de zomer. Ook tijdens de stages had ze constant monsterscores. Ze houdt haar het beste bij de les en zal nooit klagen. Tijdens wedstrijden is ze telkens mentaal sterk en zal ze haar emoties niet laten overnemen.”

“Vooral haar inzet tijdens de les is heel belangrijk. Ze houdt zich stil tijdens de les, maar doet wel enorm haar best en vraagt ook om hulp waar nodig.”

 

Proficiat aan alle Golfers Of The Year 2023!