Interclub 2022 Dames II

Gepubliceerd: 24/05/2022

 

 

Eindelijk is daar de langverwachte interclub clash in Dames 2 Divisie 1.

Na vele weken training kunnen we onze nieuwe skills in de praktijk omzetten. Het “busje komt zo” (met dank aan Patricia) stond om 9u00 stipt klaar aan de luchthaven van Wevelgem om op “schoolreis” te kunnen vertrekken naar Louvain-la-Neuve. Tetrisgewijs stapelde Tine alle 6 “golfkatten”…lees golfkarren (met dank aan de woordspeling van Kathy) en golfzakken netjes in de koffer. Ook het “poesje van Bernadette” mocht mee…

Onze oefenronde was een ware verschrikking…met patattenveldgreens! De local rule om de bal te verplaatsen als er champignons staan is een klucht…weinig champignons gezien maar vooral veel patatten…oh mijn God zo’n lelijke, trage greens! Wat zijn we verwend met onze Ben Hooper! We sluiten af met een dinertje in “La folle Epoque” in blijde verwachting van de rest van ons team dat morgen aankomt! Zo zullen we eindelijk voltallig zijn.

Dag 1 spelen we tegen de “boskabouters” van Waterloo. De ijskoningin van Sandra wist niet wat haar overkwam op hole 18…ze stond erbij en keek ernaar…winst op hole 18 voor de PB Cats! Zo jammer nog dat scheidsrechter Monsieur NON een ongelukkige beslissing nam ivm het rakelen voor uw bal in de bunker! Een ongelukkig einde voor Patricia en caddy Caroline van een spannende en beslissende wedstrijd…einde op hole 20! We spelen telkens een late flight en kunnen pas laat naar “hole 19” gaan voor een roséetje! We verliezen nipt tegen een ijzersterk team van Waterloo met 2/3. Er zat nochtans meer in…

In La Baïta (maison au chalet en montagne) schuiven we aan voor een gezellig dinertje met alle speelsters om de taktiek voor de volgende dag te bepalen! Koplichten aan of uit…neenee we zijn gewoon te zwaar geladen?! Zelf zonder lichten de weg gevonden in Waver en omstreken.
Als afsluiter spelen we nog de Regenworm, een heerlijk teambuildingspelletje in ons “rijhuisje” B&B, code 1143 closh closh!.

Dag 2 na een uitgebreid ontbijt, starten we de sportieve dag met een gezellige ochtendwandeling in “Bois des rèves” op zoek naar het konijn van Sandra… Vandaag nemen we het op tegen de “berggeiten” van Henri-Chapelle die ons hun “favoriete vijand” noemen! Een sympathieke ploeg met ervaren rotten…Cecilekes en Christientjes in het kwadraat! We verliezen terug nipt met 2/3. Er zijn geen zekerheden meer in het leven… We nemen wel mee dat een “jolietje” geen “donnéetje” is…he Sarah?!

Mede dankzij de charmes van de PB Cats, versieren we voor ons ganse team nog een tomates crevettes op het terras…iets waar de lokale spelers verwonderd
en licht verontwaardigd over waren…dit was hen nooit eerder gelukt…!

Dag 3 spelen we tegen de “elastiekjes” van Sept Fontaines. Alweer verloren met 2/3 maar schitterend verdedigd tegen dit jong geweld. Als troostmaaltijd eten we nog snel een spaghetti…en dit voor sommigen onder ons zo puur als het maar kan zijn…zonder saus, noch niksmendalle! Gelijk de echte sportmensen…
Opeens plots consternatie…want totaal onvoorzien worden we morgen terug verwacht in Louvain-la-Neuve om te spelen voor behoud in deze Divisie…oei…help…wie is vrij om te spelen?

Dag 4 “May the force be with us” want vandaag spelen we the play-offs verliezersfinale. We spelen tegen de “grasgeiten” van Ternesse tegen de degradatie. Ditmaal zonder caddies…als dat maar goed komt! Eenzaam en alleen vertrekken we… de ene (Kathy) zingt “et maintenant que vais je faire” en de andere vloekt in stilte…”fuck the duck”! Ik spreek voor iedereen als ik zeg dat een caddy goud waard is!! Maar tegen alle verwachtingen in winnen we dit duel met een overtuigende 4/1! Volgens mij zat het rijsttaartje van Sandra daar voor iets tussen…beetje krachtvoer, beetje comfortfood!

In naam van de “jeugd” dank ik dit ervaren team voor alle speelkansen.
De PB Cats hebben bewezen dat we thuishoren in deze Divisie! Op naar volgend jaar!

Lien