Interclub 2022 Dames III

Gepubliceerd: 24/05/2022

 

 

Na een lange, grijze, natte winter was het eindelijk zover. Het 1ste weekend van de interclubs was een feit. Wij waren allemaal zeer goed voorbereid om de kleuren van onze geliefde golfclub de Palingbeek te verdedigen, dankzij de intense wintertrainingen.

Zonnig weer, 10 dames in uniform aan de afslag. Het werd een mooie, sportieve, spannende strijd tegen RIGENEE. De ploeg had gevochten; de meesten zelfs tot op de 18 . Het werd 1 / 4 .Enkel ikzelf had de eer om de eer te mogen redden. Na een gezellig etentje ter plaatse op het mooi terras en goed uitgeslapen stonden wij de dag erna terug paraat tegen de golfclub L ‘ EMPEREUR. Een sterke ploeg werd ons verteld. Hilde D., Ariane en ikzelf zorgen vrij snel voor de eerste 3 punten. Hannelore hield het uit tot op de 21 ste hole maar moest toch het onderspit delven. Trees tot op de 17 de hole. Met de score van 3/2 stonden we in onze reeks voorlopig op de 2 de plaats . De finale halen zat er waarschijnlijk niet meer in maar ons doel was nu zeker om in onze 2 divisie te blijven.

De volgende zaterdag was de laatste en beslissende dag. Toch 10 sterke dames aan de start, enkele dames konden niet aanwezig zijn door communie, huwelijk enz. De tegenstrevers waren golfclub de Kluizen. Ariane, Hilde D. en Hannelore wonnen op de 18 . Lieve H. en Ann verloren op de 18 en 19 na een spannende strijd. Katrien C. had een lastige caddie dag want de elektrische trolley van Lieve begaf het al na 3 holes, dus snel een andere gaan halen. Hannelore speelde een ‘echte’ birdie t.t.z. ze sloeg op een eend waardoor de bal een bocht maakte van 90 graden en in het water belandde. Als aandenken van de ploeg kreeg ze een eend-cover.

De sfeer was zeer sportief en aangenaam , maar na de wedstrijd geen traktaat; enkel winnaars mogen trakteren vond de tegenstrever. Geen finale maar 2 dagen de overwinning behaald en dus 2 de plaats in de reeks, de ploeg blijft in 2 de divisie volgend jaar. SUPER!!! Golf is toch een prachtig spel. De speelster van RIGENEE, waar ik tegen gespeeld heb, is mij komen bedanken omdat ze tegen mij had mogen spelen. Het was voor haar zo een mooie sportieve ervaring geweest. Super toch! Zo hoort het toch in deze mooie sport!!!

Wij wensen aan iedereen nog een prachtig Golfseizoen!!!

Patsie Herman