Interclub 2022 Heren

Gepubliceerd: 30/06/2022

 

 

Interclub verslag Men

Interclub Heren IV divisie 4

Na 2 jaren zonder interclub competitie was het eindelijk terug zover. Onder het motto Willen Kunnen Durven slagen we er vrij probleemloos in om een ploeg samen te stellen met een mengeling van ervaren rotten en nieuwelingen. Als terrein worden we Golfclub Hasselt (vroeger Flanders Nippon) toegewezen.

Vanaf januari beginnen we met de trainingen en spelen we maandelijks onder elkaar matchplay wedstrijden om vertrouwd te worden met elkaar en met de formule.

Na een opfrissing door Stephan De Jaeghere over wat wel en niet mag in matchplay gingen we op 16/4, een week voor de aanvang van de competitie het terrein verkennen in Hasselt. Het is duidelijk dat de Japanse invloeden verdwenen zijn want soms was er weinig verschil tussen een green en een fairway. We mogen ons nogmaals gelukkig prijzen met onze Palingbeek green keepers!

Zaterdag 23 april is het zover. We vertrekken met 9 enthousiastelingen aan Decathlon Kortrijk om 6:45 voor rit van een kleine 2 uur. Onze 10e man was reeds een week ter plaatse om het hotel te verkennen. We worden ontvangen met koffie en lekkere Limburgse vlaai.

Onze eerste wedstrijd spelen we tegen de zeer vriendelijke Limburgers van Golfforum Lummen. Het wordt een spannende strijd maar de beslissende 3e wedstrijd verliezen we op hole 19. Echter niet getreurd en de 33-ers gaan vlot binnen waarna we ons klaar maken voor het diner.

Onderweg drinken we al een aperitief maar uiteindelijk belanden we dan toch in een zeer gezellig restaurant (La Bonne Vie) waar we het zijn naam eer aan doen: Wat kan het leven mooi zijn!

De figuurlijke morning after leek mee te vallen, toch zeker voor de 5 spelers, en met volle moed trokken we terug naar de golf om deze keer Hulencourt partij te geven. Ze hebben daar blijkbaar minder liefhebbers want 2 van hun spelers waren nog duidelijk juniors. Zo gebeurde het dat onze oudste speler het moest opnemen tegen hun jongste!

Ze verloren uiteindelijk met 4-1 wat ons nog zicht gaf op de kampioenstitel indien we de volgende wedstrijd zouden winnen.

Zaterdag 30 april moeten we Henri-Chapelle partij geven. We hadden blijkbaar de autorit niet verteerd of om welke reden dan ook maar we speelden duidelijk onder ons niveau en verloren met 4-1. Maar de cijfers zijn ons gunstig en uiteindelijk worden we 2e: vice kampioen! De dag wordt terug afgesloten met een paar 33-ers en met de vaste overtuiging om er terug te staan voor WKD 2023 met nog meer WIL, nog meer KUNDE en vooral met nog meer DURF.

Patrick De Keyzer