Interclub Heren IV

Gepubliceerd: 27/04/2023

 

 

Interclub Heren IV divisie 4

We hebben nog maar nauwelijks een golfclub aangeraakt tijdens de natte winter maar toch schieten we in gang om een sportieve interclub ploeg samen te stellen. Het motto blijft nog steeds Willen Kunnen Durven en zonder veel moeite vinden we meer dan 15  liefhebbers om de Palingbeek te vertegenwoordigen. In de ploeg hebben we goede mengeling van jong en oud, ervaren en nieuw. Als terrein worden we de Brabantse (Melsbroek) toegewezen.

Vanaf januari zouden we beginnen met de trainingen en maandelijks onder elkaar matchplay spelen om vertrouwd te worden met elkaar en met de formule. Door het weer hebben we ons moeten beperken tot 1 wedstrijd in februari.

Op 18/3 gingen we de Brabantse verkennen. Niet alleen het terrein zelf vraagt enige gewenning maar ook de bulderende vliegtuigen en de T box van hole XX waar je bijna letterlijk op de pechzone van de A1 staat. Enkelen onder ons meenden zelfs de kerosine in de lucht te smaken !? Het terrein was nog niet in de beste staat en zeker de greens waren beneden het peil dat we gewoon zijn op de Palingbeek !

Zaterdag 15 april is het zover. We vertrekken met 11 enthousiastelingen aan Decathlon Kortrijk om 7:15 voor rit van een klein uur. Zoals gebruikelijk worden we ontvangen met lekkere ontbijtkoeken en koffie.

Onze eerste wedstrijd spelen we tegen de zeer sportieve spelers van BRUSSELS. Na enig speurwerken horen we dat dit de 9 holes club is in de buurt van Sterrebeek. Het zijn spannende wedstrijden maar we verliezen uiteindelijk met 4/1. Nogmaals wordt bewezen dat die ‘9 holes clubs’ altijd te duchten tegenstanders zijn: zij slaan meer precies (en wij misschien verder maar meer in de breedte 😊). Er is nog niets verloren, nog 2 wedstrijden voor de boeg ! De meesten onder ons keren terug naar huis met de uitzondering van 4 die zich in complete afzondering wilden houden. Stiekem heb ik aan P2 (het equivalent van T2 in de voetbal) gevraagd om zij die de dag daarop moesten spelen toch een beetje in de gaten te houden !?

De dag daarop staan we terug paraat met een nieuwe ploeg om onze volgende tegenstander NUCLEA MOL van antwoord te dienen. Het is terug een 9 holes club met alle risico’s van dien maar we winnen vlot de partij met 4/1.

De horeca vaart er wel bij want het is reeds mathematisch zeker dat we niet kunnen degraderen (maar ook niet promoveren).

De derde en laatste match spelen we op zaterdag 22 april tegen de GOLFSCHOOL GENT. Met de hulp van een enthousiaste supporter (Jean Pierre Dufossé) en een 2-voudige ex head captain (Filip Rosselle) is onze ploeg terug voltallig met 11. De zenuwen zijn gespannen want we spelen tegen onze rechtstreekse concurrent voor de 2e plaats. We krijgen de ploeg niet tezamen voor een groepsfoto. De caddy-speler duo’s overleggen met drukke gebaren. We starten zeer goed, alle ploegen staan up na 9 holes maar de tegenstrever is taaier dan gedacht. Uiteindelijk sluiten we af met 2 klinkende overwinningen en 3 nipte verliezen (2x op de 18 en 1x op de 19). De teleurstelling wordt weggespoeld in de bar en de nieuwe captain(s) P1 (Patrick Cornelis) en J2 (Jean Boutens) worden benoemd. Enkele sfeer foto’s van voor, tijdens en na de wedstrijd :

De interclub 2023 is voorbij, waarvan we vooral de leuke momenten, de vriendschap en de sportieve team spirit zullen onthouden en we kijken reeds uit naar WKD24 (Willen, Kunnen, Durven)

Patrick De Keyzer