Interclub Senioren Dames

Gepubliceerd: 29/09/2023

 

 

Na de gewonnen voorrondes van juni, gespeeld in Ieper Open, mocht Captain Hilde met haar seniorenladies de kwart finale gaan verdedigen in jawel, opnieuw Ieper Open waar er andermaal een hittegolf heerste.

We kenden de – goed verzorgde – 9-holes baan na x aantal keren rondjes draaien intussen op onze duim en dus mocht Wellington de duimen leggen (Ja, de duimen leggen is standaardtaal in België en betekent wel degelijk : het onderspit delven, in het zand bijten of het loodje leggen).

Op naar de halve finale in Oudenaarde tegen Latem, pardon ‘contre Latem’, want dit blijkt nog steeds in Wallonië te liggen. Zelfs al brachten ze na het verlies van juni een versterkte WHS-burcht mee, na enkele « bonnes parties» en beaucoup de « belles balles » konden we ‘s avonds in ons beste Frans zeggen : “Bon retour à Latem”.

Yes !, we zaten in de finale en mochten opnieuw naar Oudenaarde, The Kasteel Course : zouden we de croque madames van Krokkebaas de baas kunnen ?

Wij hadden in elk geval onze 2 geheime wapens mee :
1. de obligate zelfgemaakte rijsttaart van onze Captain, beter gekend als onze Epo.
2. de onklopbare tandem Patsy en Ann Herman (Herr und Mann, what’s in a name…)

En hupla, 1-0 werd het !
Jammer genoeg botsten Bernadette en Marleen op ondermeer een WHS 11,7 maar ze hielden ze toch wel netjes aan de praat tot op de 17…sterk !!!
Alle hoop op Hilde en mezelf, we stonden zowaar 3 up tot Krokkebaas hun geheim wapen bovenhaalde : een ganse bus supporters, zelfs de Voorzitter die ons gezellig hole per hole kwam vergezellen, zeg maar immens irriteerde. Gevolg : all square op 16.
Een lip-out-put op 17, dedju het bleef all square.

Het werd koud, het regende en de 18 par 5 was laanng en sstteilll…Krokkebaas had intussen redbull-vleugels gekregen na de remonte en lag zowaar in 3 op de green : helaas, helaas, 3x helaas, game over op de 18 !

Niettegenstaande een kort inwendig vloekje voor de gemiste kans, maakten we er met opgeheven hoofd en trots nog een leuk en lekker avondje van in resto Koevert.

Oprechte dank aan ALLE speelsters over de 6 wedstrijden, zeker ook aan de club voor het budget en uiteraard alle lof aan Captain Hilde voor de perfecte organisatie.

Op naar de volgende editie, YES WE CAN !

Ann Vandekerkhove