Interclub Senioren Heren

Gepubliceerd: 30/06/2023

 

 

INTERCLUB SENIOREN HEREN II

De interclub senioren werd dit jaar georganiseerd volgens een andere formule. Het is gedaan met de 6 nationale  divisies en met op 3 verschillende terreinen in alle hoeken van het land te moeten spelen en verkennen. Enkel de 2 beste divisies werden behouden en de rest werd ondergebracht in regionale zones. Zo kwamen wij uit in de zone West- en Oost-Vlaanderen en moesten wij onze 3 matchen spelen in Waregem. Deze nieuwe formule maakt het wel veel toegankelijker voor de nog jonge(?) en professioneel actieve senioren zodat we zonder al te veel moeite een sterk team konden samenstellen met handicaps tussen 14.1 en 17.3.

 

Wedstrijd 1(31/5)  tegen Westgolf: 3/0 gewonnen

Ondanks de al dan niet zichtbare kniebanden winnen we vlot de wedstrijd met 3/0. De gelegenheidskapitein (Danny) was content en het pad naar finalewedstrijden in september lag wijd open.

Wedstrijd 2(16/6) tegen GS Gent: 0/3 verloren

We waren met goede moed en ambities toegekomen maar zoals al zovele malen bevestigd: onderschat die golfscholen niet! En zeker GS Gent niet die met een delegatie van maar liefst 13 man (6 spelers en 6 caddies en een kapitein) present tekende. Waren wij overdonderd door die grote massa, was het de warmte ? Wie zal het zeggen, maar we verloren met 3/0 met 1 match nipt op de 18.

Onze volgende opdracht was duidelijk: winnen en liefst met 3/0 om nog een kans te maken op de finalewedstrijden.

 

Wedstrijd 3 (21/6) tegen Oudenaarde: gewonnen 2/1

Met een beetje twijfel (schrik?) moesten we onze laatste wedstrijd spelen en winnen tegen Oudenaarde die de vorige 2 wedstrijden al gewonnen hadden. We durfden het niet zeggen maar toch waren we vastberaden om de jonge royals er van langs te geven. Het bleek uiteindelijk een echte thriller die slechts op hole 21 na 6.5 uren spelen beslecht werd in ons voordeel. Aangezien het ondertussen 21:00 geworden was en de bar sloot om 21:30 werden 2 halve liters bier telefonisch besteld vanop hole 3 (21). Aangezien de keuken uiteraard ook gesloten was hebben we de avond beëindigd in een Waregemse frituur die speciaal voor ons is open gebleven.

Uiteindelijk spelen we met 3 ploegen gelijk maar aangezien wij het minst spelletjes gewonnen hebben eindigen we 3e in onze poule en is het IC seizoen helaas gedaan voor ons.

We hadden een schitterende ploeg met enthousiaste, gedreven, sportieve, gedisciplineerde, vriendschappelijke spelers zonder Courtois-allures waarvoor een dikke merci van de captain!

We kijken reeds uit naar volgend jaar waar “we will make Palingbeek great again”!

 

Patrick De Keyzer