Interclubs April 2024

Gepubliceerd: 27/04/2024

 

 

Hieronder vind je de verslagen, uitslagen en standen van onze Interclubploegen.

Beginnen doen we met Ladies II.

 

Ladies II

De dames van ladies II, div I hebben een spannende reeks wedstrijden achter de rug op het prachtige terrein van Chateau de la Tournette. Ondanks uitdagende weersomstandigheden en een ingekort parcours (9H!) hebben ze zich geweerd tegen sterke tegenstanders.

Op 13/4, 9u40: dé Latemse ladies: Onder een deugddoende lentezon hebben we moedig gestreden maar de uiteindelijke poulewinnaar was een maat te groot voor Palingbeek. We verloren met 1-4. Door het ingekorte parcours waren we vroeg klaar met spelen. In de namiddag checkten we met ‘onze ladiesbende van 11’ in bij Ibis STYLES. Daarna gingen we op verkenning in het pittoreske Nijvel. Het bloemenrijke Parc de la Dodaine, de Sint-Gertrudekerk (een kaarsje branden voor de volgende match😉) en uiteraard deden we een zonnig terrasje. ’s Avonds gingen we eten bij een Italiaan en kropen uiteraard vroeg onder de dekens.

Op 14/4, 9u40: Royal Oostende: De lentezon liet zich zien maar pulls en extra lagen waren een must. We lieten de dames van de zee ‘in het zand bijten’ en wonnen met een nipte 3-2. Spanning troef!

Het eerste weekend zat er op. Met opgeheven hoofd verlieten we Nijvel. Speelsters/caddies waren Elise en Juliette(16j!), Tine, Caroline, Lien, Sarah, Charlotte en Sandra (IC captain). Ook onze ‘pro bono caddies’ stonden voor de speelsters klaar: Virginie, Bernadette en Patricia. Drie sterke vrouwen die meer waren dan ‘duwers van de golfkarren’. Ze waren supporters, motivators én vooral Palingbeekvriendinnen.

Helaas regende het bakken water tussen het eerste en het tweede weekend. Het prachtige terrein werd zowaar herschapen tot een grote modderpoel…

Op 20/4, 9u: Royal Waterloo: We startten onder een grijsgrauwe lucht, hoogzwanger van regendruppels en het was bar koud. We verloren met opgeheven hoofd de ‘slag tegen Waterloo’ met 2-3. ’s Anderendaags moesten we om 11u40 spelen voor het behoud in onze divisie en we beslisten om eventjes te gaan slapen in ons eigen bed.

Op 21/4, 11u40: Royal Limburg: Zompig, nat, koud en tergend traag spel voor ons. Bij stand 2-2 stonden we met onze groep verenigd rond de green van hole 9, spanning troef! Charlotte, geflankeerd door caddie Edgard, maakte daar een einde aan dit nagelbijtend duel: 3-2 gewonnen! En zo geschiedde het dat op een koude, druilerige dag, na een spannende wedstrijd tegen de dames van Limburg, het team de overwinning behaalde en het behoud verzekerde in deze zware divisie!

Speelsters/caddies tijdens het tweede weekend waren Charlotte, Caroline, Tine, Elise, Lien, Kathy en Sandra. De ‘pro bono caddies’ van dienst waren Cecile, Daisy, Edgard en Patricia.

Dus laten we een denkbeeldige toast uitbrengen op dit golfavontuur. Op de speelsters, vol passie en vuur met hun blik gericht op de komende hole. Ook op de caddies, de trouwe metgezellen van de speelsters. Ze lachten, ze zwoegden, ze vierden met hun speelster ‘kleine overwinningen’. Ze vormden een onverbeterlijke band, een team, een Palingbeekteam.

Samen heften we een glas na de golfronde, op winst of verlies, op de passie en de liefde voor het spel. Samen creëerden we herinneringen die eeuwig zullen blijven en een vriendschap die sterker is dan welke handicap ook…

Caroline Billiet

 

Men II

Na een vlotte maar natte voorbereiding op onze interclubwedstrijden stond het eerste speelweekend voor de deur!

Zaterdag 13 april begon de dag met een ontbijt en koffietje waar ik als Captain meteen de strijdvaardigheid van ons Team voelde, “we maken ze in” en “we spelen ze naar huis” waren enkele kreten die uit de mond van onze spelers rolden!

Op het golfterrein van Louvain-la-Neuve kruisten we de golfclubs met Golf de l’Empereur op de eerste dag. Op papier een heel sterk team met opkomende talenten en doorwinterde interclubspelers maar wij hadden het voordeel van de underdogpositie en hebben daar voluit op ingespeeld.

Eindbalans na een stevige strijd: l’Empereur 2-3 De Palingbeek!

Benjamin Viaene die een 3-down kon omtoveren naar winst op hole 18 in de laatste 5 holes was het hoogtepunt van de eerste dag! De euforie was groot bij het volledige team en het eerste punt was binnen.

Zondag 14 april was een dag om snel te vergeten want door onvoorziene omstandigheden hadden we geen enkele caddie en moesten we strijden tegen een sluwe en soms wat onsportieve tegenstander…

Resultaat: Royal Golf club des Fagnes 4-1 De Palingbeek .

Vooral de strijdlust en doorzetting van ons team was wonderbaarlijk na een heel lastige en zware wedstrijd. Het lichtpuntje was de overwinning van Clement Vandenbroucke met 5&3 en gaf ons hoop voor de laatste wedstrijd.

Op zaterdag 20 april was de laatste speeldag aangebroken en zoals de traditie het wil terug met een lekker koffiekoekje, koffie EN 2 extra caddies!

Tegenstanders waren die dag Damme G&CC waar we vorig jaar nipt tegen verloren met 3-2.

Het vertrouwen was opnieuw hersteld en met een paar extra caddies wisten we dat we klaar waren om revanche te nemen!

Luc Mus en Alexander Verhaeghe vervoegden ons team, Gauthier Declercq en mezelf ondersteunden als caddie.

Vanaf het begin hadden we de wedstrijd in handen en dat resulteerde in een prachtige overwinning met als kers op de taart het compliment door de Captain van Damme die mij aansprak en zei: “heel erg onder de indruk om zo een jong team te durven opstellen, chapeau!”

Resultaat: De Palingbeek 3-2 Damme G&CC. Behoud in Divisie 3 lag vast!!

Maar als Captain wil ik vooral toch mijn volledige team bedanken voor hun inzet, moed, humor en vooral de stressloze aanloop naar de wedstrijden!

Bedankt Victor Boxoen, Charles Dochy, Clément Vandenbroucke, Benjamin Viaene, Arnaud Mottrie, Gauthier Declercq, Luc Mus, Alexander Verhaeghe, Piet Cardoen, Stefaan Leterme, Gregory Smets, het bestuur en alle mensen die ons hebben gesteund!

Merci en tot volgend jaar!

Sportieve groeten,

Thijs Bille

 

Ladies III

(Later meer)

 

 

Men IV 

Na jarenlang mooi werk geleverd te werk geleverd te hebben als Captain, gaf Patrick De Keyser de fakkel door aan zijn Vice-Captain. Hartelijk dank voor je jarenlange inzet.

Met enkele nieuwe aanwinsten werd ons team aangevuld om te strijden voor succesvolle ontmoetingen in de hostclub Golfclub Bossenstein. Tijdens onze verkenningsronde moesten we vaststellen dat het parcours in bedenkelijke staat was. Het zou een heuse opgave worden om op dergelijk parcours een degelijke partij te spelen.

Op de 1e speeldag werd 4-1 verloren van Spiegelven, met een verlies op hole 19 en op hole 20.

Na een donderpreek van onze mental coach en een gezellige avond in Antwerpen deskundig georganiseerd door onze F&B Manager Jean stonden we op zondag terug paraat om de strijd aan te vatten.

Het werd een nipte 3-2 nederlaag tegen Royal Antwerp, onze 5e speler verloor op hole 19.

Zaterdag 20 april hadden we geen andere optie dan te winnen tegen Westgolf om ons te handhaven in de zelfde divisie. Er werd dan ook jong geweld opgeroepen om ons team te versterken.

Na een hevige strijd werd deze ontmoeting gewonnen met 3-2, waardoor Palingbeek in 4e disvisie blijft.

Ik dank alle spelers en caddies voor hun inzet en fantastische groepsspirit, ook dank aan de mental coach Jp du Fossé en onze F&B Manager, Jean Bouttens.

Het was een genoegen jullie Captain te mogen zijn.

Patrick Cornelis