Interclub 2022 Senioren – Men II – Divisie 6

Gepubliceerd: 28/09/2022

 

 

Interclub Senioren – Men II – Divisie 6

In een hogere divisie maar nog steeds onder het motto ‘puer cordi semper’ (altijd jong van hart) probeerden we opnieuw met 10 enthousiaste senioren de kleuren van de Palingbeek te verdedigen. Het vinden van die 10 PB senioren is niet altijd eenvoudig en zeker niet evident voor senioren die nog beroepsbezigheden hebben.

Onze tegenstanders Haras (Verviers), Durbuy en Breendonk zouden we ontmoeten op de terreinen van Rougemont (Namen), Naxhelet (Hoei) en Bernalmont (Luik).

Wedstrijd 1 tegen Haras in Rougemont plaatste ons onmiddellijk met beide voeten op de grond en we verloren met 2/1 tegen het team dat later de kampioen zou worden. In al de spanning van het moment vergaten we zelfs een ploegfoto te nemen (zodat Bruno Dochy nergens afgebeeld wordt spijts dat hij zijn wedstrijd gewonnen heeft met Xavier).

De week daarop zijn we de dag voordien eerst het terrein van Naxhelet gaan verkennen. ’s Avonds namen we onze intrek in een kasteel van de 17e eeuw dat het geen volgende eeuw zal uithouden indien er geen grote restauratiewerken gebeuren. De avond werd afgesloten in de bar/restaurant van de lokale tennisclub met een zeer lekkere steak aan economische tarieven. We hadden even gepolst naar hun interesse voor de horeca van de Palingbeek maar zonder succes: “on est bien ici”.

We speelden in de gietende regen en een paar bliksems bleven gelukkig veraf maar we wonnen tegen Durbuy met 3/0. Hiermee stelden we ons behoud veilig. Het team was super tevreden en fier en de Leopold 7 bieren (plaatselijk brouwsel van 7°) gingen vlot binnen!

De week daarop moesten we naar Bernalmont tegen Luik. We gingen terug op verkenning de dag voordien en vonden het een zeer mooi en aangenaam 9 holes terrein.

We overnachten in Luik en na een stevige beklimming via de trap vinden we snel een restaurant waar ze een goede entrecote serveren met de hoop dat dit ons succes van verleden week deels verklaard heeft.
Onze laatste wedstrijd tegen Breendonk verliezen we echter terug met 2/1. We waren niet opgewassen tegen deze duvelse mannen (hun terrein ligt naast de brouwerij Moortgat).

We sluiten de dag af met het glas van de vriendschap en zetten koers richting Deinze voor een afsluitende diner in een Italiaans restaurant dichter bij huis. We verrassen daar de dames van het IC team (waaronder sommige echtgenotes).

Het is en blijft een leuke bedoening. Het vraagt wat tijd en moeite maar de beleving en de vriendschap zijn formidabel. Hierbij dan ook reeds een oproep aan alle senioren (>50 jaar, Hcp tussen 12,4 en 26,4) die interesse hebben om volgend jaar ons team te komen versterken om dit mij te laten weten!

Tot slot, we hebben op 3 verschillend terreinen gespeeld en we hebben kunnen vaststellen dat onze Palingbeek er schitterend bij ligt. In het bijzonder zijn onze greens van topkwaliteit vergeleken met de trage, hobbelige, gevlekte en gezande greens waar wij op gespeeld hebben. Een dikke proficiat voor onze head greenkeeper en zijn ploeg!

Patrick De Keyzer