Interclub 2022 Senioren – Ladies II – Divisie 4

Gepubliceerd: 04/10/2022

 

 

Interclub Senioren – Ladies II – Divisie 4

De interclub senioren dames ging dit jaar door op de terreinen van Sart Tilman, Rougemont en Lilse. Omwille van de lange afstand voor de eerste 2 wedstrijden kozen we voor 2 overnachtingen met de verkenningsronde de dag voordien. Kwestie van zo goed mogelijk voorbereid te zijn en een goede kennis van het terrein te verwerven.

Op onze eerste wedstrijd, donderdag 8 september, ontmoetten we de Kempense in Sart Tilman., een prachtige baan en die er zeer goed bij lag. We speelden op groene fairways en dat was toch eventjes geleden. De wedstrijd verloren we écht héél nipt met 1/2. Maar niet getreurd, we konden en zouden dit nog recht zetten in de volgende wedstrijden.

Op onze tweede wedstrijddag, woensdag 14 september, ontmoetten we Keerbergen in Rougemont. De weergoden waren ons deze dag echter niet gunstig gezind en Rougemont besloot dan maar om de gehele interclub volledig te annuleren en te verplaatsen naar een nog te bepalen datum. De meesten van ons waren de dag voordien op verkenning geweest en blijven overnachten om topfit de wedstrijd te kunnen aangaan. Anderen waren nog onderweg. Helaas, iedereen is terug huiswaarts moeten keren. Enkelen zijn alsnog gaan oefenen in de Palingbeek (om onze goeie vorm niet te verliezen😉). Op de Palingbeek gingen de interclubs normaal door maar werden we uiteindelijk toch nog helemaal nat geregend 😉 .

Ondertussen en met de nodige moeite werd met Rougemont en Keerbergen een nieuwe wedstrijddag overeengekomen en op zaterdag 17 september vertrokken we met 6 gemotiveerde en enthousiaste dames in de gietende regen richting Rougemont. Het terrein lag er kletsnat bij. We ontmoetten er een uiterst sympathieke ploeg Keerbergense Dames.   Deze keer haalde de Palingbeek de overwinning binnen met 2/1!! Proficiat!!

De derde wedstrijd ging door in de Lilse, op dinsdag 20 september. We ontmoetten er Nuclea. De Lilse is een 9 holes baan, nogal moeilijk bespeelbaar, omdat de holes ingewikkeld door elkaar lopen, m.a.w. het is zoeken welke hole naar welke richting loopt.   Ook hier haalden de Palingbeekse dames de overwinning binnen met 2/1! Bravo!!

Deze dag werd afgesloten met een lekker diner.

Dankzij deze goede resultaten stond de Palingbeek op de eerste plaats in onze poule en hadden we uitzicht om de finale te mogen spelen in Hasselt. Er moest echter nog een uitgeregende wedstrijd gespeeld worden door 1 ploeg (Kempense->Nuclea). Deze werd gespeeld op maandag 26 september en werd gewonnen door Nuclea. We behielden dus onze eerste plaats in de poule en moesten de finale gaan spelen op woensdag 28/9 tegen Krokkebaas, de winnaars van de andere poule!!

Om verkeersproblemen en stramme benen te vermijden vertrokken we dinsdagavond om te overnachten in een hotel dicht bij de golf. Hilariteit alom toen de dame aan de incheckbalie van het hotel ons vroeg : ”excuseer, maar wat doet een HOFCLUB precies”? We hadden ons hotel gereserveerd onder de naam Golfclub, maar het West-Vlaams is moeilijk begrijpbaar voor een Limburgse… . Van een spraakverwarring gesproken…. Wij maar spreken over snelle bezande natte greens.. . En zij maar denken, hé een team van 6 hofdames??…. 😊😊. Voortaan zijn wij dus “de hofdames”… .

Op woensdag was ons team van de hofdames dus helemaal klaar voor de wedstrijd tegen Krokkebaas. Het werd een echt spannende wedstrijd maar dankzij ons sterke team haalden we opnieuw de overwinning binnen en wonnen we de finale!! YES!

Dankzij de inzet en flexibiliteit van alle speelsters kunnen we spreken van een zéér geslaagde interclubcompetitie en komen we volgend jaar uit in een hogere divisie! Bravo!!

Hilde Brunin

Senior dames IC captain 2022