Junioren

Gepubliceerd: 29/09/2023

 

 

23 september : Clinic voor het Future Team, met George Mackechnie

Keep your high balls low”

Na de eerste sessie in het voorjaar met als thema “putting” kwam George zijn beloftes na en mochten de 16 Future Team- spelers aantreden in twee groepen op zaterdagmorgen 9u en 10u30.

Als onderwerp stond “kort spel” op het programma, in het bijzonder de chip van dichtbij de green naar de vlag op verre afstand.

Met zijn motto “keep your high balls low” wou hij afstand nemen van de chips met hoge balvlucht uitgevoerd met ijzer 60/56. Hij overtuigde iedereen met enkele demonstraties dat de chip met ijzer 8 of 7, met korte en lage curve en veel rol, een beter resultaat geeft. Hij benadrukte het belang van de routine: balpositie in het midden, voorste voetpunt licht open, grip iets lager, clubhoofd iets open om voldoende bounce te gebruiken, het diepste punt waar het clubhoofd de grond raakt is een paar centimeter achter de bal, romp lichtjes open draaien om wat gewicht op de voorste voet te brengen. Hij liet alle spelers de twee chips uitvoeren en naderhand ondervond elke speler dat de lage chip de bal dichter bij vlag brengt. Na afloop liet George mij weten dat de spelers zeer aandachtig en gefocust waren ! Dit is een mooi compliment voor de groep.

Coach Future Team

Julien

PS:De derde clinic “lange slagen en approach” is gepland op zaterdag 14 oktober, zelfde aanvangsuur en dezelfde groepen.

Ronde van Vlaanderen Oudenaarde

16 september, by Martine

Een beetje cliché maar het mooie weer was al de ideale start van een succesvolle dag,” honger en dorst” was al snel duidelijk toen ik kwam aangereden met de broodjes en extra water die met dank werden afgenomen.

De juniors van de palingbeek waren super gemotiveerd en overtuigd van hun talent om zeker prijzen te pakken.

Juliette Vandecasteele was het enige meisje van onze club, maar dat hield haar niet tegen om een mooie prestatie neer te zetten en kwam samen met Arthur Verscheure op de derde plaats met 42 punten.

Maar ook de andere teams werkten goed samen en dat bleef niet onopgemerkt voor de tegenstanders die al rap een tandje moesten bijsteken.

2 teams: Oscar Vanzieleghem en Victor Claeys, Julien Claeys en Emile De Clerck kwamen binnen met een score van 43 maar de tweede plaats ging uiteindelijk naar Oscar en Victor met een betere retour.

De eerste plaats was voor Oudenaarde met een score van 48….proficiat voor hun prestaties, we blijven sportief :).

Iedereen een prijs voor hun inzet en teamwork, dat werd dan ook met een medaille en vooral de écht wel heel lekkere hamburgers beloond.

Coach Julien kon er jammer genoeg niet bij zijn, maar stond er op om hem verslag uit te brengen. Via whatsapp stuurde ik hem foto’s van de dag en het verloop van de wedstrijd.

Ouders, Coaches, organisatoren, juniors, captain kunnen terugblikken op een alweer geslaagde dag, waarvoor dank aan alle deelnemers.

14 oktober is de laatste wedstrijd en we zullen er allemaal bij zijn, “Tineke junior” is de sponsor met mooie prijzen en we zorgen voor een mooie afsluiter van dit seizoen.

Met sportieve groeten, tot dan..

Juniorscaptain

Martine

Ronde van Vlaanderen

Een tornooi over 18 en 9 holes, waar meerdere clubs een team afvaardigen en waar elke deelnemende club een ontmoeting organiseert.

Snel zijn we met de junior verantwoordelijken van Oudenaarde en Waregem tot een akkoord gekomen en werden de data voor de drie tornooien vastgelegd.

Op zaterdag 20 mei nodigde onze club de beide teams uit voor de eerste manche van het tornooi RVV. Onze ploeg voor 18 holes bestond uit Victor Verscheure, Romain Van Eyghen, Victor Boxoen, Victor Claeys, Pauline De Nolf, Arthur Verscheure, Arthur Boxoen en Simon Descamps.Voor de 9 holes hadden we slechts Alexis Vlieghe die bereid was om deel te nemen. Ons team werd uiteindelijk tweede met mooie scores van ‘de drie Victors’ en Romain. Alexis plaatste zich op een verdienstelijke 4° plaats op de 9 holes.

Het tweede tornooi vond plaats in Waregem op 17 juli. Ons team werd versterkt met Charles en Elyse Dochy, Juliette Vandecasteele en Jérome Van Eygen. Daartegen waren de teams van Waregem en Oudenaarde niet opgewassen en won Palingbeek overtuigend.

De uiteindelijke finale ging door op 16 september, met twee teams die gretig waren om de finale te winnen. Oudenaarde had het thuis voordeel. Hun sterkste team eindigde met 48. Wij hadden ons goed voorbereid en brachten vier teams in competitie maar helaas, met goeie scores van tweemaal 43 en eenmaal 42 haalden we het net niet tegen Oudenaarde. Het basisteam dat presteerde in de Palingbeek en Waregem was voor de finale aangevuld met: Oscar Vanzieleghem, Alexis Vlieghe nu op 18 holes en Julien Claeys.

Met een hartelijke dank aan de spelers en ouders voor hun inzet tijdens de weekends ! Ik hoop dat we voor volgend jaar weer voor de tweede RVV op jullie kunnen rekenen.

Coach Julien

Evolutie Future Team

Wij kunnen het seizoen 2023 mooi afsluiten met een duidelijke progressie bij onze spelers. Er is een gemiddelde daling in handicap van 3.9, met enkele uitschieters : Pauline met 7.2, Rafaël met 8.2 en Simon 7.3. Er zijn intussen twee kandidaten klaar voor volgend jaar : Henri Mortier en Simon Descamps.

Onze “head pro” George Mackechnie heeft zijn tweede clinic al gegeven en de derde volgt op 14 oktober. “Er is een goede teamspirit, voldoende inzet, dit team kan de jongere junioren stimuleren” was zijn commentaar.

De sportieve evaluatie toont aan dat de 16 Future Team spelers met 69 deelnames over alle zondag wedstrijden geëindigd zijn met 37 ereplaatsen !! De junioren worden duidelijk meer zichtbaar in de club wedstrijden in vergelijking met enkele jaren terug.

Met een groot percentage aanwezigheid op de trainingen bij de coaches Jan en Ruben en de junioractiviteiten van Martine, onze gedreven Juniorscaptain, voldoen ze volledig aan de voorwaarden die in hun ‘spelerscontract’ staan. Wij kunnen met deze ploeg verder progressie maken !

Coach Future Team

Julien