Juniors in de zomervakantie

Gepubliceerd: 01/09/2023

 

 

In de zomervakantie hebben de junioren niet stil gezeten. Tal van wedstrijden vonden plaats. De junioren presteerden goed in de clubwedstrijden en er werden maar liefst 3 juniorstages afgewerkt in juli en augustus:

Stage juli

Coach Ruben: We hebben een zeer toffe stage achter de rug waar het weer ons goed meezat. 75 percent van de spelers hebben hun handicap kunnen doen dalen, ook hadden we enkele junioren die voor het eerst van de golfsport proefden. Alle onderdelen van het golfspel werden steeds onder de loep genomen in de voormiddag. In de namiddag werd telkens op de baan gegaan om een spelformule of stableford te spelen. De groepssfeer groeide heel sterk in de eerste dagen. De week afsluiten met een groep die elkaar positief hebben leren kennen en zich geamuseerd hebben is alles wat een coach maar kan wensen. Bedankt aan Emiel De Nolf, Nicolas Van Holder, Remi Claeys en Julien Depaepe om de week vlot te laten verlopen.

Stage augustus

Onze augustusstage telde maar liefst 28 junioren. De spelers werden in 4 groepen verdeeld en kregen heel de week les van Charles Dochy, Victor Boxoen, Julien Claeys (alle drie nog steeds junior) en Ruben Rouseré. De oudste junioren zetten zich in om de toekomst van onze juniorwerking verder te laten bloeien. Fantastisch! Tijdens de augustusstage waren wedstrijdvoorbereiding en regelkennis twee zeer belangrijke thema’s. Hier hebben vele spelers een mooie vooruitgang in geboekt. De week werd beëindigd met een uitstap naar Mérignies (Frankrijk) waar we zeer goed ontvangen werden en ook goed gescoord hebben. Ook in deze stage hebben zeer veel junioren hun handicap kunnen verbeteren. Als beloning hiervoor konden de junioren heel wat mooie prijzen winnen. Waaronder filmtickets, greenfees, premium golfballen, handdoekjes, …

 

Kinderstage ‘Spelenderwijs leren golfen’

Voor de allerkleinsten onder onze junioren werd ook een stage voorzien. 8 kinderen tussen de 4 en 8 jaar namen deel aan een tweedaagse stage waar ze door allerhande spelletjes te spelen een ontmoeting kunnen maken met het golfspel. Onder toezicht van Ruben Rouseré en Victor Boxoen leerden ze op een plezante manier de basistechnieken die ze nodig hebben om verder te groeien in de sport. Alle 8 zijn ze zeer enthousiast om meer en meer van de golfsport te proeven. Dit is een ideale manier om jouw jong kind of kleinkind plezier te laten beleven aan golf. Kampjes zoals deze zullen zeer regelmatig georganiseerd worden in de toekomst. Hieronder nog wat sfeerbeelden.

 

Uitwisseling met Oudenaarde, Ieper Open en Oostburg

4 ploegen met Junioren van diverse clubs bijeen krijgen in augustus is geen sinecure.

Toch werd het een mooie wedstrijd met ploegen uit De Palingbeek, Oudenaarde, Ieper Open en Oostburg.

De Palingbeek stond sterk met 7 speler uit het Future Team en dat kwam duidelijk naar voor in het eindresultaat :

  1. Palingbeek 72
  2. Oostburg 62
  3. Ieper Open / Oudenaarde 55

Individueel:

Categorie 1:

  1. Victor Claeys 37 SSF
  2. Charles Dochy 35 SSF

Categorie 2:

  1. Juliette Vandecasteele 35 SSF
  2. Lima Luca 22 SSF (Oudenaarde)

 

Ronde van Vlaanderen 

17 juli ’23 in Waregem

We hadden nog iets goed te maken van de vorige keer, dat waren ze niet vergeten.

Vanaf de eerste afslag zag men al dat het goed kwam…

Oudenaarde en Waregem waren met ongeveer evenveel juniors maar hebben het onderspit moeten delven.

Alle prijzen in de pocket, “De Palingbeek heeft gewonnen”, we kunnen ons in Oudenaarde aan een revanche verwachten.

De eerste prijs ging naar Claeys Julien en Claeys Victor met een score van 47, tweede prijs naar Verscheure Victor en Arthur Boxoen die eveneens een prachtige score behaalden van 43. Op een mooie derde plaats Boxoen Victor en Verscheure Arthur met een score van 42.

Ondanks het feit dat ze werden gevolgd én gadegeslagen door “Els met de buggy”, een sterke madame die al jaren deel uit maakt van de club in Waregem en “de rules” kent als geen ander, maar nauwelijks opmerkingen kon geven. Julien als Coach ter plaatse was dan ook heel fier op zijn juniors (ik ook natuurlijk).

‘Streng maar rechtvaardig’, dat mag gezegd, alles is vlekkeloos verlopen van het uitrekenen van de scorekaarten tot het toekennen van de prijzen. Dit alles terwijl iedereen kon genieten van friet met véél mayonaise en een frikandelle .

Volgende afspraak in Oudenaarde op 16 augustus, er valt dus nog een en ander te winnen.

Hoe talrijker we zijn hoe beter, alle  juniors zijn bij deze van harte welkom om zich snel te vervoegen bij ons “winning team” .

Tot in Oudenaarde

Martine Bruyneel

Juniors Captain

Kids trofee Golf Vlaanderen in Waregem

Onze kleintjes Felix en James Daem vertegenwoordigden De Palingbeek met fierheid en vol overgave.

Ondanks het strenge toezicht van de Marshall en per flight een begeleider (niemand anders mocht op het terrein) hebben ze prachtige resultaten neergezet, een ervaring die ze nooit gaan vergeten.

De ouders en de Juniors Captain waren dan ook heel blij om te zien hoe ze zich na de wedstrijd alweer naar de driving range begaven om nog meer ervaring op te doen en hun spel te verbeteren voor de volgende wedstrijd.

Proficiat Felix en James en bedankt aan de ouders om er bij te zijn.

Junior Golfer invites Non Golfer friend 

Een zeer gevarieerde dag voor groot en klein…

Bij aankomst op de golf zag men niet alleen senioren op de 9 , 18 en 13 holes maar ook kleintjes tussen de 4 en 8 jaar namen deel aan een tweedaagse stage waar ze door allerhande spelletjes te spelen kennis konden maken met het golfspel.

Op de putting green non-golfers aan het oefenen voor de wedstrijd  “Junior invite non-golfer friend “ met als sponsor A&V Consulting.

Een ludieke wedstrijd met als bedoeling een vriend(in) te laten kennismaken met de golfsport. Zoals we het systeem kennen : de lange slagen doet de junior golfer, putting door de non-golfer.

Een shotgun om 17.00 met 30 gedreven juniors overal te spotten op het terrein. Bij het afgeven van de scorekaart kregen ze niet alleen een drankje en chips, drinkflessen, cinematickets, powerbank en chocotoffs om te verloten stonden klaar voor de prijsuitreiking.

De foto’s getuigen van een geslaagde dag zowel voor de sponsor, de ouders, de deelnemers en natuurlijk ook de Juniors Captain (die altijd kan rekenen op Serge als het nodig is om te begeleiden) .

De horeca hoorde ik ook niet klagen, eenmaal de senioren hun maaltijd hadden verorberd kon de volgende shift van juniors en ouders aanschuiven voor spaghetti of steak tartaar.

“Druk, druk“, zei Honoré maar hij was zo content en Sophietje ook dat alles alweer zo goed verlopen was.

Iedereen was het volmondig eens : “voor herhaling vatbaar” !

 

 

Een heel fiere captain

Martine Bruyneel