Juniors: Ronde van Vlaanderen

Gepubliceerd: 02/06/2024

 

 

18 mei op de Palingbeek, en topdag kan ik het wel noemen … Ondanks de weersomstandigheden die verre van voorspelbaar waren, was de opkomst een succes, vooral te danken aan alle juniors die hebben deel genomen. De captains van Oudenaarde en Waregem hebben hun uiterste best gedaan om ook hun juniors op te trommelen waardoor we aan een totaal van 42 deelnemers kwamen.

 

Een wafel, een balletje, een pannenkoek bij het binnenkomen met een drankje was al een goed begin ondanks de staat van het terrein en nu we het toch nog eens daarover hebben de greenkeepers waren al heel vroeg druk in de weer zodat de wedstrijd kon gespeeld worden. Iedereen is het ondertussen een beetje gewoon aan het worden, om het met de woorden van de greenkeeper te zeggen “het is een raar jaar“.

Met Julien die aan de start de nodige aangepaste instructies gaf, zijn ze vol enthousiasme vertrokken, de foto’s spreken voor zich en de resultaten nog meer.

De Marshal hield een oogje in het zeil en heeft er ook af en toe eentje toegeknepen :).

“Proficiat jongens én meisjes”….

 

6 bekers waren voorzien waarvan 5 naar de Palingbeek gegaan zijn. Met een score van 41, 1ste prijs Vlieghe Alexis , 2de De Clerck Cesar 41 en 3de Boxoen Arthur met een score van 40. Van Eygen Romain met eveneens 40 viel net buiten de prijzen evenals de volgende met scores van 39-38-37-36 enz..

Op de 9 holes 1ste prijs Savic Anna, 2de Van Damme Jean (Waregem)en 3de Verscheure Arthur.

 

Wat gaan onze juniors dan scoren eens het terrein en het weer goed zijn … de toekomst ziet er rooskleurig en veelbelovend uit.

Tot slot waren de medailles rap uitgevochten en konden de clubs met een toch zeer goed gevoel huiswaarts keren hopend dat zij de volgende keer de bekers mogen in ontvangst nemen…. dat gaan we dan wel zien, ik denk het niet .. we laten ze in de waan.

 

En dan “au revoir” het moment van afscheid nemen, 4 super toffe gasten die een voorbeeld zijn voor onze juniors : Julien Claeys, Charles Dochy, Victor Boxoen en Jerôme Van Eygen gaan ons eind dit seizoen verlaten om naar de Youngsters over te stappen. Niemand die hen beter kent dan Julien. Als trotse coach heeft hij hen een hartverwarmende speech gegeven over hun prestaties van het afgelegde parcours tot nu toe.. en we gaan ze nog wel zien maar we gaan ze o zo missen bij de junioren!!

Ontroerend was het toen toen Julien, Charles, Victor en Jerôme elk op hun manier hun waardering voor hun coaches en iedereen die betrokken is bij de juniorwerking lieten blijken, iets om nooit te vergeten… maar we wensen ze natuurlijk het allerbeste en ze zijn de eerste die we op die manier uitzwaaien maar niet de laatste.

Een traditie om in stand te houden in ieder geval en daarmee is deze dag geëindigd met een heel fijn gevoel voor iedereen en vooral veel respect voor elkaar. Onze juniors mogen gezien en gehoord worden en dat is vandaag alweer gebleken.

 

Dank je,

Juniorscaptain Martine