Juniorwerking

Gepubliceerd: 31/08/2022

 

 

De aanzet is genomen! Met een moeizaam begin dit jaar zien we dat heel wat jongeren open bloeien in hun sport. Er is enthousiasme te merken, een gezonde concurrentie en veel inzet, zeker bij 95 % van het FUTURE TEAM.

Dit vertaalt zich onmiddellijk in een aanzienlijke aanpassing van de HCP en in het verdrievoudigen van de inschrijvingen van de junioren in hun clubcompetities en in deelname aan diverse ‘buitenhuis’ wedstrijden.

Daarbij mogen we zeker de prestaties van Nathan Couman en Antoine Goethals, tijdens verschillende competities van de ‘ Jeugd Cup’ van de KBGF. niet vergeten.
Zij zijn de ambassadeurs van onze club op nationaal niveau. Tussen al het krachtvertoon van clubs zoals Keerbergen, Rinkven, Waterloo, Hulencourt, Cleydael, La Tournette… staan zij goed hun mannetje.

We beschikken nu over een sterk team lesgevers : Jan, Ruben, Remy onder leiding van Mike. Naast het aanleren van de technische skills worden alle spelers doorgelicht op hun technische min- en pluspunten, zodat we een duidelijke feedback hebben voor de aankomende winterwerking.

Hieronder een overzicht van de afgelopen activiteiten:

 

Juniorstage 08.04.22 Paasvakantie, 21 deelnemers, met een wedstrijd op verplaatsing naar Waregem. Met de eerste WHS aanpassingen tijdens de competities binnen de stage.

Ontmoetingen: 07.04.22 junioren Palingbeek en Oudenaarde, met 7 spelers van bij ons, verloren met een miniem verschil.

Ontmoeting: 13.04.22 junioren: Palingbeek en Brugse Vaart Oostburg. Met zes in ons team en glansrijk gewonnen. Met super scores : Emile De Clerck 48, Victor Boxoen 44, Oscar Vanzieleghem 39.

Juniorstage 11.07.22 eerste zomerstage.

Met een groepje vaste deelnemers met lage HCP en een meerderheid van Compact spelers.

Een 9 holes – Wedstrijd op verplaatsing naar Golf Waregem met 9 spelers. ¾ van de groep scoorde boven de 20 SSF en Pauline De Nolf met een verdiende 1° plaats.

Halve finale Kids Trofee 16.08.2022

Arthur Verscheure nam deel aan de halve finale van de Kids Trofee van Golf Vlaanderen. Die vond plaats in Ieper Open, voor Arthur een onbekend terrein maar dit hield hem niet tegen. Zijn eerste afslag was al meteen op de green om dan zijn eerste hole af te werken in een par (par 3). Hij behaalde de vierde plaats en mocht met een beschermhoes van Golf Vlaanderen als prijs naar huis gaan.

Wisselbeker Junioren in Palingbeek op 19.08.22

Met teams van Ieper Open en de Brugse Vaart Oostburg. Het team van Oudenaarde gaf spijtig genoeg forfait. De wisselbeker 2022 staat in de trofee kast van onze club met een eerste plaats Brut voor Antoine Goethals en eerste Net voor Pauline De Nolf

Tweede zomer stage 22.08.22.

21 deelnemers met een mooi programma voor de boeg; Maandag 22 augustus deelname aan GV wedstrijd KIDS U12 en U14, op Rinkven International Golf Club.
Vijf spelers in Stroke Play: Victor Claeys 94, Elise Dochy 95, Arthur Boxoen 99, Juliette Vandecasteele 101, Victor Verscheure 105. Met als verrassing een HOLE IN ONE op hole 5 door Victor Claeys. Emile De Clerck speelde SSF 29 ptn.
Voor alle deelnemers aan de stage volgde een tornooi over drie dagen met 9 holes op back nine, 9 holes op front nine en 18 holes op Wellington. Resultaten van dit tornooi in bijlage.

Coach Julien.