Ladies Invite Men by Wijnen De Clerck

Gepubliceerd: 29/09/2023

 

 

Op vrijdag 25 augustus was het aan de ladies om de men uit te nodigen voor een partijtje golf. Het is de enige dag van het jaar waarop je openlijk en zonder sluikse knipoogjes met een ‘vreemde’ partner kunt afspreken.

Je kunt je afvragen hoelang deze formule met de binaire tegenstelling, ‘men’ en ‘ladies’, nog zal bestaan in het ‘woke’-tijdperk waarin we thans verkeren.

De formule was greensome en het spel moest gespeeld worden met vier personen, twee tegen twee. Je speelt dus in teamverband. Op elke hole slaan beide spelers van één team af. Daarna bepalen de spelers onderling welke bal het best ligt om verder geslagen te worden. Het schijnt dat dit niet altijd even vlot verloopt bij echtparen… De speler wiens afslag niet gekozen is, speelt de gekozen bal verder. Wat een kick geeft dat als je partner de bal mooi op de green heeft geslagen en dat jij een verre putt kunt holen !

Er waren ongeveer 150 ingeschreven leden, wat opnieuw een groot succes kan genoemd worden.

Niet alleen de formule, maar ook de sponsor, speelt daarbij een belangrijke rol. WIJNEN DE CLERCK, vertegenwoordigd door Bert, Karlien, Bernadette en Paul, trakteerden ons met lekkere wijn van het wijndomein HASHER WINERY. Dit is gelegen in de Upper Hemel-en-Aarde Valley vlakbij Hermanus in Zuid-Afrika. Frederik Herten en Céline Haspeslagh zijn met hun drie kinderen, Ernest, Héloise en Emile in 2021 naar deze plaats verhuisd om hun droom, wijn maken, waar te maken. Daarbij werden ze gesteund door Xavier Haspeslagh en Christine Bouckaert, oom en tante van Céline. Hun agrarische achtergrond gecombineerd met een brede zakelijke ervaring zorgden voor de uitbreiding van de zaak.

Op hole 10 konden we proeven van een glaasje rosé MARIMIST CHARDONNAY. Zee en mist. Twee elementen die tot de complexiteit van deze chardonnay bijdragen. Dit is een typische ‘cool climate’ wijn. Ik ben er nog niet uit of een glaasje wijn het golfspel verbetert of tegenwerkt. Misschien kunnen we dit eens (wetenschappelijk?) onderzoeken op de Palingbeek. Vrijwilligers?

Het beste team bestond uit Ignace Billiet en Martine Speecke. Zij behaalden 45 punten en gingen met een grote fles wijn naar huis. Op de 9 holes waren Jan Vervenne en zijn echtgenote Riet het winnende koppel met 22 punten. Het blijkt dus toch niet zo slecht te zijn om eens samen met je eigen partner te spelen.

Op de receptie die doorging op het vernieuwde terras werden we toegesproken door onze first lady, Kris, (het spreken voor een publiek is voor haar duidelijk kinderspel geworden) en door de heer Xavier Haspeslagh. Nu mochten we proeven van een witte wijn FAT LADY SAUVIGNON BLANC. Deze elegante wijn past perfect bij slaatjes, vis en geitenkaas, maar na 24 jaar loopt de productie ervan naar zijn einde. (n.v.d.r. ‘fat’ lady hoort immers ook niet meer thuis in deze woke-tijden).

Daarna begaven we ons naar de eetzaal voor het avondmaal dat ons ook aangeboden werd. Wat werden we verwend. Honoré en zijn Sophie toverden een hele lekkere steak tartare tevoorschijn, vergezeld van een frisse salade en gekookte krielaardappeltjes. Nu werd er een ERNEST PINOT NOIR geschonken, genoemd naar de eerstgeborene van Frederik en Céline. Vanwege de lagere tannines past deze wijn perfect bij rauw vlees en zachtere gerechten.

De dag van de jaarlijkse ‘partnerruil’ kwam nog niet ten einde. Enthousiast lieten we ons leiden door de opzwepende muziek uit de boxen. Op de dansvloer verschenen oude en nieuwe danskoppels. Leeftijd was niet meer belangrijk, we voelden ons jong en de muziek was van ons.

Uitgeteld en dankbaar voor deze prachtige dag vertrokken we tegen middernacht naar huis, voor alle duidelijkheid met onze eigen man/lady, al uitkijkend naar het volgend jaar waarin de mannen op hun beurt de dames zullen uitnodigen.

Hilde De Staercke