Men’s werking

Gepubliceerd: 30/10/2022

 

 

Uitstap mannen champagnestreek.

Eind september stapten een 30-tal wakkere mannen voor dag en dauw met golftas op de bus met bestemming champagnestreek. We zouden 2 keer spelen op de Golf du Champagne. Het beloofde voor iedereen een verrassing te worden want zelfs onze captain Eric had nog nooit dit terrein gezien.

Maar geen nood; het weer was goed en de stemming zat er goed en wel in toen we aankwamen op het zonovergoten heuvelachtige terrein. De Men’s captain, alhoewel geen wapenliefhebber, frequenteert de shotgunformule en had dit zelfs op dit ongekende terrein afgesproken. De afspraak was echter op zijn Frans en er zat dus nog volk verspreid op het terrein toen het gunshot moest afgaan. Iedere andere captain zou hier in paniek in een kramp geschoten zijn; niet zo Eric die met zijn natuurlijke charme, rustig de nodige aanpassingen deed samen met de kloeke gastvrouw, zodat alles nog vlotjes verliep. Af en toe waren we wel even met een flight van 7 (met 4 Fransen erbij), maar dit liet ons toe de plaatselijke bevolking te leren kennen en alles verliep in opperbeste stemming.

Het terrein zelf was zeer uitdagend met hellende fairways en supersnelle greens die de minste onzorgvuldigheid genadeloos afstraften. Zo was het op hole 6 (een par 3) onmogelijk om de bal na de afslag op de green te houden. Ook hier gaf onze men’s captain met zijn onnavolgbare naturel het goede voorbeeld om toch de bal erop te houden, namelijk ineens in de hole (hole-in-one !).  

Uiteraard gebruikte hij dit ook als voorwendsel om ons op de plaatselijke drank (champagne dus) te trakteren. Nadien reden we naar een luxehotel vlak aan de kathedraal van Reims alwaar we een gastronomische maaltijd voorgeschoteld kregen.

De reeds uitgelaten stemming kreeg nadien nog een verlenging in de stad. Ondergetekende, die al een dagje ouder wordt en direct na de maaltijd naar bed is gegaan, kan dus onmogelijk verslag uitbrengen van deze nachtelijke uitspattingen.

Desondanks was iedereen de volgende ochtend tijdig op post om een tweede dag te spelen op de champagnegolf. Enkele jongeren hadden wel een opkikkertje of een schietgebedje in de kathedraal nodig; maar eens op het terrein kon er opnieuw genoten worden van het verslavende golfspel in de formule van Eric : ‘shotgun with friends’.

We waren ook vergezeld van een filmploeg onder leiding van Julien Depaepe die van de nood (een spierverrekking aan de rug) een deugd had gemaakt en samen met onze dol enthousiaste chauffeur Marnic intrigerende filmbeelden en foto’s heeft gemaakt die te raadplegen zijn op onze website.

Mensuitstap Champagnestreek

Na de wedstrijd werden we aan het clublokaal vergast op een heerlijke smulpartij met veel bonen in een typisch Frans decor (à la déjeuner sur l’herbe). Voor Eric hadden de gastvrouwen hun beste kookkunsten bovengehaald en het geheel baadde in een sfeer zoals je alleen op het Franse platteland terugvindt.

Voldaan keerden we huiswaarts met aan het stuur chauffeur Marnic die zeker voor de golfsport gewonnen lijkt.

Eric deed zijn prizegiving op zijn typisch onconventionele manier : op de bus op de terugweg waarbij de winnaar Frank Meulebrouck een fles champagne toegestoken kreeg. Dit ontlokte bij Frank zijn aanstekelijke gibberlach waar we nog ettelijke km van konden genieten.

De uitstap was een topper te noemen met dank aan Eric Crusiau, een charmante captain met wervende nieuwe ideeën en een Latijnse relativerende nonchalance : la vie est belle !

Dirk Peeters