Nieuwjaarsreceptie 2024

Gepubliceerd: 26/02/2024

 

 

Beste golfvrienden,

 

In naam van de Raad van Bestuur, heet ik jullie allen hartelijk welkom op de nieuwjaarsreceptie.

Het is toch met gemengde gevoelens: we zijn ontzettend blij met de zeer grote opkomst maar we moeten toegeven dat het lang, misschien te lang geleden is, dat het nog zo druk was in ons clubhuis.

Dat heeft natuurlijk alles te maken met de overvloedige regens van de voorbije periode. Door de ongewone regenval, is de bodem volledig verzadigd. Het terrein betreden zou onherstelbare schade toebrengen. Het greenkeepersteam houdt dagelijks de staat van het terrein bij. Van zodra zij beterschap zien, wordt het terrein opengesteld, desnoods gedeeltelijk of met een aangepast circuit.

Terug naar onze nieuwjaarsreceptie: de voorbije jaren hadden we telkens de limiet gezet op 200, vandaag mogen we meer dan 260 aanwezigen verwelkomen. Dat is uiteraard dankzij de zalen, ze werden volledig vernieuwd en we nemen ze nu, heel graag in gebruik.

Wat klein begonnen is als een opfrissing van de zalen, is uiteindelijk uitgegroeid tot een project waarbij de zalen volledig gestript werden en alles vernieuwd werd: de isolatie, een nieuwe verwarmings- en koeling installatie, een ventilatiesysteem dat voldoet aan de nieuwste ventilatienormen, een akoestisch spanplafond, een nieuwe geluidssysteem, een nieuwe bar enz. We zouden hierbij graag Evelyne Claeys – Ceenaeme bedanken, die haar schouders onder het project gezet heeft.

Zoals jullie gemerkt hebben, ligt er ook een nieuw tapijt in de zaal en wel in de kleuren van de MacKenzie Tarden, dit is de clan van David Petrie. Het is niet zonder reden want we huldigen de zaal in als de Petrie-zaal, als hommage aan David die hier jarenlang pro geweest is en de club mee vorm gegeven heeft, tot wat ze vandaag is. Hiervoor wil ik graag Kristien Roussel naar voor vragen om het nieuwe bord in ontvangst te nemen.

Zoals jullie ongetwijfeld gemerkt hebben, werden ook de terrassen vernieuwd met een nieuwe vloer en werd de overkapping op het terras verwijderd. Hierdoor is het terras een heel stuk ruimer geworden. Het biedt ook plaats aan golfers die niet deelnemen aan wedstrijden, om tijdens prijsuitreikingen op het terras een plekje te vinden. Vorig jaar hebben we eveneens de nieuwe wasplaats in gebruik genomen. Recentelijk werden buggypaden in lavasteen aangelegd op de eerste 9 holes. Hierdoor zullen buggy’s ook bij een natte ondergrond op het terrein toegelaten worden: natuurlijk voor zoverre ze op deze paden blijven. Dit jaar plannen we de afbraak van de oude boerderij naast het atelier van de greenkeepers en de bouw van een nieuwe loods. De omgevingsvergunning hiervoor werd goedgekeurd en we hopen in het voorjaar de werken te starten.

Een jaarlijks terugkerend onderwerp in mijn nieuwjaar speech is de aanleg van de bijkomende 9 holes. Ik ga mij niet meer wagen aan uitspraken over een datum van de realisatie. Maar ik kan wel melden dat één: de archeologienota die we hebben ingediend na het sleuvenonderzoek, intussen goedgekeurd werd: dit betekent dat we op ongeveer de helft van de site verder archeologisch onderzoek zullen doen, de andere helft wordt opgehoogd waardoor daar geen verder onderzoek nodig is, en twee, hebben we deze week het goede nieuws vernomen dat er geen negatieve adviezen werden ingediend betreffende het Milieu-effectenrapport dat we opgemaakt hebben. Nu deze 2 voorwaarden vervuld zijn, kunnen we dit jaar de omgevingsvergunning indienen.

Als we terugblikken op vorig jaar, staan we zeker stil bij Ben Hooper. Hij is veel te snel en veel te jong van ons heengegaan. Ben was gedurende 3 en een half jaar headgreenkeeper op onze club. Op deze korte tijd heeft hij met zijn kennis en ambitie ons terrein op een hoger niveau getild. Hij is er eveneens in geslaagd om een dynamisch greenkeepersteam rond zich te organiseren die zijn passie voor greenkeeping delen. Bij de zoektocht naar een opvolger van Ben, heeft één van de greenkeepers, aangegeven dat hij de rol van headgreekeeper op zich wil nemen. Wim Vanoverberghe, die hier deze middag aanwezig is. Wim heeft ruime ervaring in greenkeeping, hij was eerst werkzaam bij Golfclub Ter Hille en daarna als mekanieker bij onze club. Wim volgt momenteel verschillende cursussen aangaande greenkeeping en laat zich bijstaan door externe consultants. Hij heeft het volste vertrouwen van zijn collega’s, wij geloven er eveneens zeer sterk in dat Wim de ambitie en passie heeft en we wensen hem alle succes toe.

Dit jaar mogen we een aantal nieuwe holesponsors verwelkomen en dat zijn:

  • Op Hole 4: Advocatenkantoor Belexa
  • Op Hole 5 : Marketing Bureau Comma
  • Op Hole 7: Hotels, Aparthotels & Restaurants WeCareHotels
  • Op Hole 10: Eventlocatie en Feestzaal ‘t Convent
  • De Driving range wordt gesponsord door Delen Private Bank
  • En de Compact Course door Volvo Cars Novabil

Bij deze wil ik alle bestaande en nieuwe sponsors bedanken voor hun engagement.

Er heeft zich ook een nieuwe sponsor voor de Matchplay competitie aangeboden: niet 1 maar 2 leden hebben zich geëngageerd om deze leuke en spannende competitie te organiseren en te sponsoren en dat zijn Louis Vandermarliere, Juwelier Vandemarliere en Jean-Marc De Grande, Deligout.

De handicap zal ook in 2024 een belangrijk gespreksonderwerp blijven in ons clubhuis. Met de invoering van het WHS systeem is het voor startende golfers niet eenvoudig om te zakken in handicap. Wij hebben als club geen vat op het WHS systeem noch op alle rules errond die trouwens niet altijd goed te begrijpen zijn. Maar we willen wel de starters en rabbits alle mogelijkheden geven om hun handicap te verbeteren. Vanaf dit jaar zullen er wedstrijden georganiseerd worden, speciaal voor hen, We hebben hiervoor ook een sponsor gevonden. Onze nieuwe vice-captain Jo Hillewaert, die zich hierover zal ontfermen, zal straks meer toelichting geven.

Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om alle vrijwilligers en begeleiders rond de starterwerking van harte te danken voor hun inzet en tijd: zij hebben een zeer mooi route voor de startende golfers uitgetekend, waarbij deze stap per stap begeleid worden in de kennismaking met de club en het golfspel.

Voor 2024 hebben we een vernieuwde Rules commissie.

Bob Van Holder heeft het voorzitterschap overgenomen van Stephan Dejaegere. We willen hierbij Stephan hartelijk danken voor zijn jarenlange inzet. De Rules commissie waakt over de toepassing van de rules, maar is ook verantwoordelijk voor het afnemen van de rules examens en de terreinmarkering. Zij heeft zich geëngageerd om begin dit jaar infosessies te organiseren voor alle leden als opfrissing van de rules. We hebben trouwens gemerkt dat bij sommige golfers de rules toch wel heel diep in het geheugen zitten.

Er zal ook een infosessie voor de interclubspelers en de deelnemers van de matchplay competitie georganiseerd worden.

Om te eindigen wil ik nog alle vrijwilligers van de club danken, de captain en de volledige sportieve commissie die opnieuw een zeer mooie kalender voor 2024 hebben samengesteld: als ik goed tel, zijn er dit jaar meer dan 160 activiteiten gepland.

De redactieraad, die er dit jaar opnieuw in slaagde om een schitterend jaarboek samen te stellen, met de hoogtepunten van vorig jaar en een vooruitblik op 2024. Na de receptie kan iedereen een exemplaar ophalen in de inkomhal.

Onze Marshall Raymond Stockman.

De interclub captains: 2023 was een zeer succesvol jaar voor onze interclub teams, we wensen ze nu reeds alle succes toe in 2024.

Ook een dank voor de medewerkers van de club, onze sympathieke horeca uitbaters, de initiators en onze coaches Jan & Ruben, die allebei geslaagd zijn voor hun instructeur examen.

 

We wensen jullie allemaal een gezond 2024, een fijne middag en ik geef graag het woord aan onze captain.

Dirk Vermunicht

Voorzitter