Openingswedstrijd Ladies

Gepubliceerd: 25/04/2023

 

 

Donderdag 30 maart 2023

We wisten allemaal dat die dag er één was om naar uit te kijken. De openingswedstrijd werd immers georganiseerd en gesponsord door de gerespecteerde, geëerde, gehonoreerde uitbaters HONORE en  SOPHIE, bijgestaan door Bénédicte Despiegelaere, eigenares en bezielster van de lingeriewinkel PER LA DONNA in Kortrijk.  Een perfecte match, zoals de juiste bh bij de juiste boezem…

Honoré en Sophie                                                                   Bénédicte, Sophie en Kris

                                   

Kris, onze captain, gaf ons echter een opdracht mee. We moesten ons kleden in de Franse kleuren én als deel van een tweeling. Een dubbele taak, voor het ene koppel al moeilijker dan voor het andere.

De spelformule was greensome. Je speelt met vier in een flight, twee tegen twee. Beide spelers van hetzelfde team slaan af, zij kiezen de naar hun inzicht beste bal en spelen daar om beurt mee verder.

De tweelingen verschenen als volgt :

Kathy en Myriam                                Cilia en Leen                                         Lieve en Trees

 

Sarah en Hilde                                    Ingrid en Véronique                             Dettie en Cily

 

Annick en Ariane                                 Lien en Tine                                          Bernadette en Christine

 

Ann en Lieve                                       Michèle en Hilde                                  Nathalie en Kris

Doris en Marianne (prijs van het origineelste koppel!) & Veerle en Ciska      Patricia en Marleen

Martine, Christel, Ingrid en Caroline                     Hannelore en Hilde

Op de 18 holes behaalden 2 koppels 32 punten: Kathy en Myriam hadden een betere retour dan Hannelore en Hilde waardoor zij op de eerste plaats stonden.

Op de 9 holes waren de winnaars Sabine en Sigrid met 19 punten, gevolgd door Michèle en Hilde.

Er werden mooie prijzen uitgedeeld : kortingbonnen van Per La Donna en leuke verzorgingsproducten.

Maar dit was nog niet alles! De avond moest nog beginnen! Honoré had voor een verrassing gezorgd. Niet minder dan Marino Punk had hij uitgenodigd om op zijn accordeon de sfeer wat op te luisteren met Franse chansons.

Na het hele geslaagde optreden konden we ons te goed doen aan een ruim assortiment Franse kazen die Honoré en Sophie mooi uitgestald hadden op een lange buffettafel. En dat het ons gesmaakt had bleek toen alles nagenoeg op was.

Om de calorieën terug af te werken zorgden Sophie en Jason dat wij onze beentjes konden strekken en klonken bekende Franse klassiekers uit de gloednieuwe luidsprekers. Er werd gezongen (gebruld?) en gedanst (bewogen?) op Pour un flirt, Aline, Femme liberéé, Je te donne, Alexandrie, enz. Jason kon zijn ogen niet geloven.

Spijtig genoeg zijn hier geen foto’s van …

Aan Sophie, Honoré, Bénédicte, Jason en Kris een grote dankjewel voor deze zalige dag! Het was een perfecte combinatie van sport, humor, lekker eten, dans en vriendschap. Een schitterend seizoen is ingezet!

Hilde Vanpeteghem- De Staercke