Seniorenseizoen 2023

Gepubliceerd: 29/09/2023

 

 

Voor het begin van dit golfseizoen heeft de seniorscaptain even zitten nadenken, wat hem af en toe overkomt. Het gepeins mondde uit in een wedstrijdkalender met 3 pijlers.

In eerste instantie uiteraard de klassieke al dan niet gesponsorde 18-, 13-, en 9-holes wedstrijden; meestal in SSF formule maar ook met een 4BBB, of texas scramble en Canadian greensome stonden op het programma. Opvallend hierbij is het groeiend succes van de 13-holes vooral voor de supersenioren. Dit begint stilaan navolging te krijgen in andere clubs (in het buitenland is dit al langer).

Een 2de pijler zijn de jongere nog arbeidende senioren (young seniors tussen 50 en 66 jaar) die 1 keer per maand een twilight 9 holes speelden, in de 5 maanden met de langste dagen. Dit is door mijn voorgangster Daisy gestart en is waarschijnlijk een blijver. Men kan stellen dat al deze wedstrijden een succes waren met een goede opkomst en tevreden senioren.

De weergoden waren ons gunstig gezind (ik had mij voorgenomen om het woord ‘weergoden’ nooit meer ts schrijven maar ik doe het toch weer; feitelijk niet te verwonderen want het al dan niet slagen van een golfdag hangt vooral af van de weersomstandigheden).

We hadden dit jaar ook de première waarbij de senioren de youngsters in 2 avondwedstrijden 9-holes uitnodigden. Er waren, zoals te verwachten, duidelijk meer senioren dan youngsters (dit weerspiegelt zich overigens ook in de ledenaantallen).

De 3de pijler zijn de uitstappen en de ontmoetingen.   De uitstap naar Wimereux begint een klassieker te worden en heeft zoveel succes, dat er steeds deelnemers geweigerd moeten worden wegens volzet op 42. Hierover is voorheen reeds uitvoerig bericht zoals ook over de golfreis naar Zeeland, waarover iedereen die meewas, zich lovend uitlaat.

Daarbuiten hadden we nog uitstappen naar Waregem en Antwerpen (Cleydael). In Waregem beleefden we onze natste golfdag. In Antwerpen hadden we met 25 deelnemers een erg geslaagde golfdag op een mooi parcours gevolgd door een verzorgde maaltijd in feëriek kader. Er zijn contacten gelegd met de seniorscaptain Cleydael voor een eventuele ontmoeting op de Palingbeek volgend jaar.

Wat de ontmoetingen betreft heb ik evenwel gemengde gevoelens: de eerste ontmoeting met Royal Club Ostend was een sof; met het schaamrood op de wangen meldde de oostendse captain dat er 2 inschrijvingen waren (hijzelf en een opgetrommelde kameraad) en dat er dus geen delegatie uit Oostende kwam. We hebben dan maar onder ons een 4BBB wedstrijdje gehouden waarbij we ons goed hebben vermaakt, wat toch het belangrijkste is.

Enkele weken later waren we te gast in Koksijde (Ter Hille); waar een 12-tal gulle palingbekers diep in de buidel tastten om de buitensporige greenfee van 76,5 € te betalen; tot overmaat van ramp diende de wedstrijd halverwege gestopt te worden wegens een onweer. Dit alles buiten de wil van de zeer sympathieke seniorscaptain Jan die ervoor zorgde dat we een herkansing krijgen op 10 oktober, en hij is hiervoor ook in de bloemetjes gezet.

We waren ook nog te gast in Oudenaarde met een 20-tal golfers. Een echte ontmoeting was dit evenwel niet te noemen want de spelers van Oudenaarde speelden eerst apart en daarna wij apart zoals op een uitstap. We konden wel nog behoorlijk wat prijzen wegkapen dankzij de reeds vertrokken Oudenaardenaren die vroeger hadden gespeeld.

Op het moment dat de seniorscaptain de moed in de schoenen zakte en de ontmoetingen op sterven na dood verklaarde, kwam daar dan Damme ! Dit bleek het onverwachte hoogtepunt van het seniorenseizoen te zijn met 126 deelnemers waaronder 58 Dammenaars. Er kon een onvervalste matchplay formule gespeeld worden, door ons gewonnen met 16 tegen 11 en 2 draws. Er was een fijne prize giving met captain Marc die zelfs een gedicht had geschreven voor de Palingbeek.

Dus ja, we gaan toch nog door met ontmoetingen !

Er resten nog enkele wedstrijden waaronder de afsluiter met een zangfestijn gedirigeerd door JP Desmet op 17 oktober.

Ondertussen begint de captain alweer na te denken over volgend seizoen; hij breekt zich het hoofd om een middel te vinden om de young senioren en de superseniors nader tot elkaar te brengen; maar hierover later meer.

Dirk Peeters