Start-to-Golf initiatie 10/04/2023

Gepubliceerd: 16/04/2023

 

 

Start-to-Golf initiatie i.s.m. Golf Vlaanderen

De golfsport sprak mij al langer aan en sinds ik hier tewerkgesteld ben, is dat gevoel alleen nog maar sterker geworden.

De initiatie was dan ook een ideale gelegenheid om kennis te maken met het sportieve aspect.

Er werden 2 groepen gemaakt binnen de 60 ingeschreven deelnemers. De enkele afzeggers kregen ongelijk want het werd een hele leuke ervaring.

Coach Ruben nam de groep waarvan ik deel uit maakte mee naar de Driving Range, en na zijn vakkundige uitleg mochten we enkele balletjes slaan.

Eerst sloeg ik wat gaten in de lucht maar na het duidelijk opvolgen van de extra tips van de begeleiders lukte het dan toch om de bal af en toe goed te raken. Zoals ik eerder al vermoedde, is golf een zeer technische sport waar er veel bij komt kijken en je je focus niet mag verliezen.

Julien toonde ons daarna wat de beste houding en beweging is bij het putten op de Putting Green. Bij de ene lukte het al wat beter dan bij de andere, maar ik zag vooral, ondanks de kleine regenbui, opgewekte gezichten.

Weer of geen weer, we gingen het terrein op. Cecile begeleidde ons naar Hole 1 waar Luc ons zijn kunnen toonde bij het afslaan. Hij werkte onder deskundige uitleg van zichzelf en Cecile hole 1 af en we volgden hen daarna ook naar hole 18, waar hij over het water sloeg en ons zijn puttingskills toonde.

Nadien konden de mensen ook iets nuttigen in ons prachtig clubhuis, waar ik veel lovende woorden hoorde over de ‘o zo mooie’ omgeving van onze club.

Een leuke middag en voor mezelf alvast zin naar meer.

Pieter-Jan