Toespraak van de Voorzitter

Gepubliceerd: 10/04/2023

 

 

Toespraak van de Voorzitter

 

Welkom op het openingsdiner,

 

De weergoden hebben ons vandaag uitgedaagd, het was dan ook met veel spijt dat we de wedstrijd van vandaag geannuleerd hebben, maar we hopen dat jullie begrijpen dat het onverantwoord zou zijn geweest gezien de huidige omstandigheden, om met 100 golfers op het terrein te gaan.

Maar na regen komt steeds zonneschijn: wij geloven alvast in een zeer zonnige zomer. We hebben het terras, waar we vandaag heel graag hadden opgestaan, volledig vernieuwd en al het terrasmeubilair een opkuisbeurt gegeven. Ook binnen het clubhuis hebben we van de winter gebruik gemaakt om opfrissingwerken te doen: zo is het interieur herschilderd en zoals jullie merken, hebben we een spanplafond voorzien en nieuwe luidsprekers.

Intussen is ook de nieuwe wasplaats klaar, zoals jullie weten is deze voorzien op de plaats waar vroeger de buggies geparkeerd stonden, de levering van de compressor laat nog op zich wachten, maar we hopen dat we tegen begin mei de wasplaats in gebruik kunnen nemen.

Wij hebben als club ons lidmaatschap bij de PBGC vernieuwd. PBGC staat voor Premium Benelux Golf Clubs, dit is een vereniging van 17 golfclubs uit de Benelux (met o.a. Oudenaarde, Cleydal, La Bawette, enz.). PBGC is op zijn beurt lid van de Resonance Golf Collection, die golfclubs vooral in Frankrijk omvat zoals Le Touquet, Servanes, enz.

Het voordeel van het lidmaatschap bij deze groep is dat jullie bij al deze clubs 25% korting krijgen op de greenfee en dus voordelig kunnen gaan spelen. Op de website van onze club, staan een link zowel naar PBGC (www.pbgc.be) als naar Resonance (www.resonance.golf) , het loont zeker eens de moeite om te gaan kijken welke clubs zijn aangesloten. Bijkomend wordt binnen de Resonance-groep een competitie gespeeld op verschillende terreinen, waar jullie kunnen aan deelnemen. Alle informatie vinden jullie op de website, de poster in de horeca en de infobrochures in het secretariaat.

Zoals jullie gelezen hebben in de laatste nieuwsbrief, zijn er tijdens de winter veel werken gebeurd om de fairways te verbeteren. Het herstellen van divots en pitches is echter een zeer arbeidsintensieve taak, die onmogelijk door ons greenkeepersteam alleen kan gedaan worden. In Engeland is het de traditie dat in het begin van het seizoen, leden mee het terrein aflopen om alle divots en pitchen te herstellen. Ben heeft dit vorig jaar ook bij ons geïntroduceerd en we waren toen met meer dan 50 aanwezig, waarbij er een groep de front 9 en een groep de back 9 gedaan heeft. Volgende zaterdagvoormiddag organiseert Ben opnieuw een pitch and  divot moment, dit duurt ongeveer 2 uur en nadien wordt een drankje aangeboden. Mochten jullie hieraan willen meewerken, waarvoor alvast hartelijk dank, kan je je inschrijven via i-golf.

Op zaterdag 13 mei heeft de greenkeeperswedstrijd plaats, het wordt een cross en country wedstrijd, met daarna bezoek aan de werkplaats van de greenkeepers.

Op donderdag 18 mei heeft het clubkampioenschap plaats. Traditioneel is hiervoor maar een beperkte belangstelling en schrijven zich enkel de allerbesten van onze club in. We hebben dit in de sportieve commissie besproken en we zouden dit graag aantrekkelijker maken met een grotere opkomst. De captain zal dit binnenkort verder toelichten.

Als laatste maak ik graag nog reclame voor één van de mooiste competities van het seizoen: het is de enige wedstrijd waarbij het mogelijk is om na 9 slagen op een hole, toch nog de hole te winnen, het is een wedstrijd die over het hele seizoen loopt en waarbij de uiteindelijke winnaar de lekkerste kaas ter wereld kan winnen: en dat is de Matchplay competitie die georganiseerd wordt door Jean Pierre Desmet en gesponsord door Flandrien kazen. Ik doe hier een warme oproep naar leden die nog nooit meegespeeld hebben, om zich eens in te schrijven. Zeker voor zij die willen oefenen voor interclub, is dit een ideale gelegenheid. Je kan je nog inschrijven tot eind volgende week.

Ik wens iedereen te bedanken die ondanks de annulatie van de wedstrijd, toch nog naar de club gekomen is en ik wens jullie allemaal een fijne avond.

Dirk Vermunicht