Uitstap Wimereux Senioren

Gepubliceerd: 30/06/2023

 

 

GEJAAGD DOOR DE WIND

 

Het wordt stilaan aan jaarlijkse traditie: de seniorenuistap naar Wimereux Golf. Ook dit jaar waren er weer meer dan 40 deelnemers: de charme en het organisatietalent van de gastvrouw Ingrid Allewaert zit hier voor veel tussen.

Het weer was stormachtig, dat in tegenstelling tot vorig jaar waar het prachtig en windstil was (zie artikel van vorig jaar). Stormachtig wil wel wat zeggen boven de krijtrotsen van Wimereux. Het was soms letterlijk en figuurlijk moeilijk om zich staande te houden. Toch werd er door de troepen nog behoorlijk gespeeld en we hebben het droog kunnen houden.

Het was gelukkig non-qualifying, wat bij de meesten een zucht van opluchting ontlokte (er was nog niet genoeg wind!).

Ondanks de weersomstandigheden waren er nog verschillende spelers die meer dan 30 punten haalden. Winnaar van de dag was Claudine Veys-Coorevits, die – op haar verjaardag nota bene!- 36 punten haalde en zo kennen we haar verjaardag nu ook (30 mei).

De traditionele zeevruchtenschotel werd weer laaiend enthousiast ontvangen en opgegeten – een afsluiter alleen te vergelijken met de wafelenbak op het eind van de Nero-albums of het everzwijnfestijn op het eind van de Asterix-albums.

Ik moet u dan ook niet vertellen dat het weer een geslaagde dag was met dank aan de deelnemers en vooral aan Ingrid.

Tot volgend jaar!

 

Dirk Peeters