Uitstap Senioren Wimereux

Gepubliceerd: 30/06/2022

 

 

Uitstap Senioren Wimereux (31 mei)

Een dag om niet te vergeten.

Op 31 mei ging de golfuitstap naar Wimereux door onder een gelukkig gesternte.

JP Vandenborre had al van een maand op voorhand vervoer georganiseerd voor hen die ontspannen van de rit wilden genieten, en zich op de terugweg niet te veel alcoholische zorgen wensten te maken.

Een heldere dag in Wimereux

Het was een prachtige voormiddag toen we in verspreide slagorde arriveerden. Een breed glimlachende Ingrid Allewaert verwelkomde ons bij een tas koffie. De captain zorgde echter voor enige onrust door nog eens te bevestigen dat de wedstrijd wel degelijk qualifying was. Sommigen verslikten zich in hun koffie, anderen wierpen op of de wet van Mullighan hier dan niet kon ingeroepen worden. De onverbiddelijke captain repliceerde hierop dat in de golfsport alleen de wet van Murphy van toepassing is.

Het was een prachtige voormiddag toen we in verspreide slagorde arriveerden. Een breed glimlachende Ingrid Allewaert verwelkomde ons bij een tas koffie. De captain zorgde echter voor enige onrust Lees Meer door nog eens te bevestigen dat de wedstrijd wel degelijk qualifying was. Sommigen verslikten zich in hun koffie, anderen wierpen op of de wet van Mullighan hier dan niet kon ingeroepen worden. De onverbiddelijke captain repliceerde hierop dat in de golfsport alleen de wet van Murphy van toepassing is.

Iedereen goed gemutst aan de start. Vooral de groene barret.

Geen Mullighans toegelaten

Mede dank zij het voor de rest aangename gezelschap en vooral de perfecte klimatologische omstandigheden kon iedereen goed gemutst aan de wedstrijd beginnen. Het was zulk een heldere dag dat de Engelse krijtrotsen op de afstand van een flinke drive leken te liggen. Dit maakte het golfen op dit parcours een onvergetelijke belevenis, of je nu goed speelde of niet. Bij het binnenkomen werden we al verleid door de heerlijke barbecue geuren die ons tegemoet kwamen waaien. Achteraf gezien was de ochtendlijke onrust voor niets nodig geweest want er werden mooie scores behaald. Luc Travers won bij de mannen met 40 punten en Daisy Rubrecht bij de dames met 37 punten. Ingrid had voor artisanale prijzen gezorgd. Nadien konden we nog genieten van een heerlijke maaltijd met de onvolprezen fruits-de -mer of een steak à l’os.

De onberispelijke en uitbundige gastvrouw Ingrid deelt de artisanale prijzen uit

Niets dan blije gezichten na het verorberen van de fruits de mer

De cote à l’os is echter ook niet te versmaden’ schijnt Bruno hier te zeggen. Wel meewarige blik van een vegetariër op de achtergrond. 

Iedereen was wel voldaan en enthousiast toen we huiswaarts vertrokken.

Ik wens hier vooral Ingrid Allewaert, de Edith Piaf van de club, te bedanken voor de onberispelijke organisatie van deze dag. Dit is zeker voor herhaling vatbaar !

Dirk Peeters