Verrassingsuitstap Ladies

Gepubliceerd: 30/06/2023

 

 

Naar jaarlijkse gewoonte wordt er voor de Ladies een tweedaagse verrassingsuitstap georganiseerd. Dit gebeurt onder alziend toezicht van onze Ladies Captain Kris.

Verder nemen enkele stads-of streekgenoten een bijkomend initiatief om ‘onder eigen beheer’ ook een uitstap voor te bereiden. Dit is een daguitstap waarvan de bestemming tot op het einde van de busrit geheimgehouden wordt, maar die voor de slimme banenkenners, mede op basis van de deelnemers of op basis van de tijdsduur, soms vlug duidelijk wordt.

Vorig jaar organiseerden de Ieperlingen onder ons; dit jaar was het aan de Roeselaarse dames, nl. Kris, Christel, Siska, Gratienne en Régine.

Plaats van afspraak was eens niet in Kortrijk aan de Décathlon, maar Izegem, aan Top-interieur of Ieper, aan Ieper-Open. Deze laatste opstapplaats zorgde alvast voor de eerste verwarring; sommigen stonden aan onze eigen golfclub te wachten. Het is aangeraden om een mail tot op het einde te lezen…

Op de bus werden we getrakteerd op koffiekoeken en chocomelk van Cécémel of sinaasappelsap van Minute Maid. Dat de drankjes niet van Boni waren, was voor ons een goed teken. Dit betekent immers dat de organisatoren over voldoende middelen beschikten en niet zozeer op de kleintjes moesten letten.

Ook de buschauffeur was eersteklas en heel sympathiek. We kregen een echte VIP-behandeling. Waar nodig hielp hij ons en hij bezat ook een praktische aanleg. Er was totaal geen chaos in de laadruimte, links achter de chauffeur voor Izegem, rechts voor Ieper, rekeninghoudend met de straatkant van de opstapplaatsen.

Het verbaasde ons niet dat tevens het golfterrein van de bovenste plank was.

Wimereux was onze bestemming, het charmante badplaatsje aan de Opaalkust. Golf de Wimereux is een linksbaan vlak bij het Kanaal en is oorspronkelijk aangelegd in 1901. De baan kan zeer uitdagend zijn wanneer de wind uit het noorden door het Kanaal waait. Op een heldere dag kun je de krijtrotsen aan de overkant in Engeland zien liggen.

Niet dat we veel tijd over hadden om aan sightseeing te doen en Engeland aan de horizon te zoeken. We moesten veeleer op zoek gaan naar onze bal én naar de weg voor de volgende hole.

We speelden 4BBB, Fourball Betterball Stableford. Teams van twee tegen twee spelers, per hole wordt de beste individuele stableford score (na handicap verrekening) van elk team genoteerd. Er waren ook nearest te winnen.

Hieronder een foto van de prijswinnaars en de organisatoren. Het is duidelijk dat ook de prijzen tiptop waren: heel wat lekkers en toiletzakjes uit Madagascar (enkel de toiletzakjes!).

Na de prijsuitreiking en de receptie mochten we aan tafel. Dat ook hier niets aan het toeval overgelaten was, blijkt uit de keuze van het menu.

Wat was dat lekker, zeg! Een plateau fruits de mer, feest op tafel!

 

Heel dankbaar voor deze verwennerij kropen we terug op de bus. Na een woordje van onze kapitein kwamen we overeen dat de volgende editie door team Menen-Wevelgem zou gepland worden. Wie graag hieraan meewerkt, moet bij Veerle Meganck zijn. En dat belooft!!!!

Hilde Vanpeteghem-De Staercke