Verrassingsuitstap Men

Gepubliceerd: 01/09/2023

 

 

Palingbeekmannen winnen slag aan de Somme

Na het ontbijt in ons clubhuis start de bus zuidwaarts, richting Frankrijk dus, maar dat hadden we kunnen weten vermits er ons was gemeld dat er geen handdoeken zouden zijn in de kleedkamer. Toch hebben we er het raden naar waarheen Julien Depaepe en Luc Mus ons precies brengen. Michel Indekeu weet beroepshalve élk adres te vinden, en dus raadt hij ook dit: Golf Club d’AMIENS.

Ex-mencaptains Julien en Luc hebben de organisatie van de jaarlijkse verrassingsreis overgenomen van het legendarische duo Jef en Jean-Pierre die ons jarenlang hebben verwend met schitterende verrassingen. Wij zijn hen dankbaar in onze gebeden van welke religie dan ook.

Zoals de aandachtige lezer wel weet ligt Amiens aan de Somme. In Wereld Oorlog I werd hier zo mogelijk nog brutaler gevochten dan aan de Palingbeek. Meer dan 1 miljoen slachtoffers tijdens een veldslag die 140 dagen duurde. De hel. God uit Frankrijk. Maar gelukkig is deze prachtige streek weer tot rust gekomen en kunnen we ook hier genieten van natuur en mooi landschap. De vergezichten zijn wel grootser dan eender waar in Vlaanderen. Korenvelden reiken tot aan de evenaar.

We spelen een gunshot single stableford. Ondergetekende start op de par 3 hole 16 en slaat meteen zijn beste bal van de dag, die later een nearest blijkt te zijn. Zijn flightgenoot Stephan D. knikt bemoedigend en wordt ‘s avonds getrakteerd op een prix citron.

In cat.1 wint Michel Van der Beken met 40 punten. Te véél voor onder anderen clubvoorzitter Dirk en headcaptain Pili. In de heel competitieve cat.2 staat er geen maat op Marc Hauspy met zijn score van 43. En Michel Indekeu, met al zijn voorkennis, wint cat.3 met 40 punten. Een speciale vermelding verdient Carlos Vanhuysse met beste score op de ‘Mus corner’, een combinatie van holes 11, 12 en 16. Nearests zijn er ook voor William De Nolf, Rik Vansteenkiste en de onvermijdelijke Pili.

Op de terugweg stopt onze bus plots in een godvergeten Picardisch dorp. U kent die Franse dorpen wel, charmant absoluut, maar er is geen warme stokbrood-bakker meer, geen beenhouwer, geen kruidenier, wel nog een burgemeester. De ongeveer 26 inwoners vergapen zich aan onze zotte bende die zich laaft aan champagne op het kerkplein.

Terug in ons clubhuis en tussen pot en pint mogen alle winnaars zich melden aan de prijzentafel die overvloedig geladen is door vele sponsors. Daarna mogen we allemaal nog aanschuiven voor een lekkere côte à l’os.

Dit was zo’n dag uit het leven van Palingbeekmannen. Bedankt Julien en Luc, bedankt toffe sponsors, bedankt vrienden. De verrassing meer dan waard.

Pol Hiergens