Verslag Juniorwerking April 2023

Gepubliceerd: 25/04/2023

 

 

Verslag Juniorwerking April 2023

Paasstage

April is niet alleen examen- en vakantiemaand maar meteen ook de start van het nieuwe seizoen. De stage begon met slecht weer waardoor de Juniors niet op het terrein konden, maar de Coaches kunnen rap schakelen.

 

Coach Ruben aan het woord:

“Het was een gezellige week waar we het volledig spel van de junioren onder de loep hebben genomen. Dit ging van kortspel tot lange slagen, van strategie tot de regels, en vooral ook veel plezier. Oefeningen en spelletjes met de volledige groep stonden op de voorgrond om de teamsfeer te versterken. Iedereen heeft zich goed ingezet en heeft een mooie band gecreëerd met de coaches. Een ideale start van het seizoen. Nu is het tijd om gas te geven in de wedstrijden.”

Arthur Boxoen nam tussendoor ook nog eens als enige van onze club deel aan de Golf Vlaanderen Junior U12 – U14 (onder 12 en 14 jaar) in Tielt Winge waar hij een mooie prestatie neerzette. Proficiat Arthur !

Ladies Invite Juniors

Een topper tijdens de stage en dé ideale gelegenheid voor de Juniors om hun vaardigheden te tonen aan de toch niet te onderschatten ladies. De sponsors van deze wedstrijd, Katelijne en Frankie Naert- Degrande, niet toevallig chocolatiers, schonken een prachtige paashaas om te verloten onder de Juniors.

En dan de wedstrijd, wie kan dat beter becommentariëren dan de ladiescaptain Kris zelf :

“ Ladies invite Juniors is naar goede gewoonte een jaarlijks terugkerende wedstrijd en dat houden we in ere. De chocolade werd gesmaakt en de eieren waren al opgesnoept alvorens de eerste bal was geslagen. En dit niet alleen bij de Juniors 😉. Door het aanhoudende slechte weer lag het terrein er zwaar bij en daarom waren enkele oma’s bang om hun kleinkind waarmee ze speelden teleur te stellen. Nu weet ik dat we daar de volgende jaren geen gehoor aan zullen geven want deze teams liepen wel met de prijzen weg ! Iedereen tevreden, zo zien we het graag.”

De winnaar van de paashaas werd getrokken door een onschuldige hand en Axendre was er mee weg. Het geluk zit blijkbaar in de familie want ook broer was er met een haas vandoor.

Als afsluit van de mooie dag hebben we nog kunnen genieten van een drankje aangeboden door de Ladies- en Juniorscaptains.

Golf Vlaanderen campagne “Yes Girls & Ladies can”

Wat staat dat meisje hier te doen, we zullen ze nog wel vaker zien opduiken, Manon De Roey. Met trots kunnen wij meedelen dat Manon De Roey onze ambassadrice is voor de campagne ‘Yes Girls & Ladies can”. Manon zet, als beste Belgische golfster, haar schouders onder onze nieuwe actie Start to golf for Girls & Ladies by Ethias en zal ons ook helpen bij de uitdaging om meer meisjes te laten deelnemen aan wedstrijden. Wij starten onze campagne met een leuke kennismaking met Manon. Hoe is haar carrière tot nu toe verlopen, wat vindt zij zo fijn aan golf, wat zijn haar tips voor jonge meisjes, ontdek het hier!

Deel dit filmpje gerust, wie weet kan jij zo wel een aantal vrouwen of meisjes in jouw omgeving motiveren om te starten met onze fantastische sport!

Pitch en Divot Day

Enkele Juniors namen deel en ze willen dat zeker volgend jaar weer doen. “Heel tof en leerrijk” was het commentaar achteraf.

Junior golfer invite non – golfer (friend) hebben we naar latere datum verschoven, velen vonden het jammer dat ze niet konden deelnemen. Er zal een nieuwe datum voorgesteld worden.

Juniors spelen met Interclub dames II div 1

Elise en Juliette hebben dit schitterend gedaan, ze hebben 2 dagen de pannen van het dak gespeeld, zeer geconcentreerd, toch speels op de meisjes hun manier, zalig giechelend en speels. Tante Bernadette was hun caddie, ik denk dat ons Bernadette wel een paar grijze haartjes rijker is nu😁

De spanning was te snijden….op zaterdag zeer nipt verloren op hole 21 tegen Sept Fontaines, van 2 dames met Hcp 11 !!!!! Sterk gespeeld !

Zondag daarentegen hebben ze Koksijde Ter Hille terug naar de zee gespeeld😜, gewonnen op hole 21. Ongelofelijk spannend geweest.

Fantastisch gedaan meisjes. De Palingbeek mag fier zijn op ons opkomend talent !

Sandra

Afsluitend woordje van de Juniorcaptain

Graag wil ik afsluiten met een dankwoordje aan iedereen die meewerkt achter de schermen (o.a. de ouders) en tijdens de stage voor een geslaagde jeugdwerking.

Aan de Juniors én de Ladies voor hun enthousiasme en deelname aan de “ladies invite juniors“ en uiteraard aan Ladiescaptain Kris die zoals iedereen weet een gedreven straffe madame is.

Dank je wel en zoals Ruben zegt “nu is het tijd om gas te geven in de wedstrijden”.

Op naar de volgende !

Martine

Juniorcaptain